CNN: ‘Merkwaardig dat België als outsider voor WK beschouwd wordt’

© ImageGlobe

De Rode Duivels zijn hot, ook in de Verenigde Staten. Zelfs in die mate dat de Amerikaanse nieuwszender CNN zich buigt over de vraag of België het WK 2014 in Brazilië kan winnen.

Het antwoord op die vraag is negatief volgens John Sinnot, de Digital Sport producer van CNN. ‘Maar het feit dat een land met amper 11 miljoen inwoners als outsider over de tongen gaat, is erg merkwaardig, zeker gezien de Rode Duivels zich niet konden plaatsen voor de vijf voorbije grote toernooien.’

CNN sprak met José Riga, voormalig trainer van Standard, die verrast is door de volwassenheid van de Rode Duivels en Vincent Kompany en Eden Hazard als rolmodellen voor de ploeg beschouwt.

‘Belgen zijn in tegenstelling tot de Nederlanders erg nederig’, vervolgt hij. ‘Maar onze spelers zwermen op jonge leeftijd uit naar vele landen en vaak naar grote clubs, wat zeer belangrijk is om ervaring op te doen.’

De Amerikaanse nieuwszender ziet ook dat er een nieuwe talentvolle lichting op komst is, verwijzend naar de recente 1-3 zege van de nationale beloften tegen Italië en de gemiddelde leeftijd van 22,5 jaar van Anderlechts spelerskern.

‘De landskampioen heeft veel belangrijke Europese jeugdtoernooien gewonnen, zoals de Viareggio Cup en de Aegon Future Cup’, besluit jeugdtrainer Michel Bruyninckx, voormalig jeugdcoördinator bij Standard. (Belga/KVDA)

In WK-kwalificatiegroep A staan voor de Rode Duivels nog twee duels op het programma: op 11 oktober in Kroatië, vier dagen later thuis tegen Wales. Een gelijkspel in Kroatië volstaat al voor groepswinst en deelname aan het WK in Brazilië.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier