‘Cocaïnegebruik aan de basis van ontslag Antwerp-doelman Sengier’

© Belga

Tweedeklasser Antwerp heeft het contract met doelman Björn Sengier in onderling overleg ontbonden. Volgens Gazet van Antwerpen ligt cocaïnegebruik van Sengier aan de basis van deze beslissing.

Tweedeklasser Antwerp ontsloeg recentelijk doelman Björn Sengier. Volgens Gazet van Antwerpen testte de voetballer bij een interne clubcontrole positief op cocaïne. Op zijn website meldde de Great Old dat het contract van Sengier met onmiddellijke ingang werd stopgezet wegens redenen van persoonlijke aard, “maar ernstig genoeg om een verdere samenwerking onmogelijk te maken”.

Gazet van Antwerpen bericht nu dat de 34-jarige keeper positief testte op cocaïne bij een urinecontrole die door de club werd georganiseerd op vraag van trainer Jimmy Hasselbaink. Die had vermoedens over druggebruik door het vreemde gedrag van Sengier. De doelman zou al wekenlang nu eens bijzonder prikkelbaar, dan weer opvallend gelaten of afwezig zijn. Ook dommelde hij een keer in tijdens de wekelijkse wedstrijdbespreking.

Toen de resultaten van de urinetest bekend raakten, gaf Sengier volgens GvA het cocaïnegebruik toe. Hij vertelde er naar verluidt bij dat het om een “eenmalige uitschuiver” ging, maar niettemin besliste Antwerp hem aan de deur te zetten.

Omdat het contract van Sengier in onderling overleg is ontbonden, kan de keeper in principe meteen bij een andere club aan de slag. Omdat zijn cocaïnegebruik bij een interne urinetest aan het licht kwam en niet bij een officiële dopingcontrole, riskeert hij geen formele schorsing, zo benadrukt GvA. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier