Colpaert (Zulte Waregem): ‘We zullen in PO1 nog kloppen krijgen’

© IMAGEGLOBE
Jonas Creteur
Jonas Creteur Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Na zeventien wedstrijden zonder nederlaag moest Zulte Waregem zijn meerdere erkennen in Club Brugge. Maar een uppercut was het voor de West-Vlamingen allerminst, zegt Steve Colpaert.

Na zeventien wedstrijden zonder nederlaag moest Zulte Waregem zijn meerdere erkennen in Club Brugge. Maar een uppercut was het voor de West-Vlamingen allerminst, zegt Steve Colpaert in Sport/Voetbalmagazine. De centrale verdediger ziet in de nederlaag tegen Club zelfs een voordeel: de toenemende druk van buitenaf neemt weer wat af. “Iedereen – van media tot supporters – heeft ons de jongste weken bejubeld, maar zij moeten beseffen dat we nog altijd maar Zulte Waregem zijn. En dat wij om te winnen tegen die grote ploegen tóp moeten zijn, en dat we ook wat meeval moeten hebben, zoals op Anderlecht. Loopt het iets minder, dan hebben we het zelfs tegen teams als Charleroi moeilijk. De nederlaag tegen Club zal iedereen, ook de spelers en de bestuurders van de club, met de voeten op de grond houden.”

“Anderzijds ben ik ervan overtuigd dat er ook niets van zal blijven hangen, want Club heeft ons helemaal niet weggespeeld. Al hadden we het op het middenveld tegen een superieure Donk en goeie passeurs als Vázquez en Refaelov wel moeilijk.”

Angst voor vermoeidheid

Zulte Waregem duikt straks als tweede uit het reguliere klassement met vertrouwen play-off 1 in. Toch ziet Colpaert nog enkele gevaren om de hoek loeren. “Een nadeel is onze kleine kern, die niet gewoon is om elke week, en zeker niet om de drie dagen, een topmatch te spelen. Nu zitten we nog vrij fris, anders druk je Club ook niet weg in het laatste kwartier, maar de opstapeling van die play-off 1-wedstrijden zal hoe dan ook tot vermoeidheid leiden. Wij zullen er goed op moeten letten dat we genoeg rust inbouwen, want wie fysiek overbelast geraakt, wordt ook mentaal moe.”

“Sowieso moeten we beseffen dat play-off 1 moeilijk wordt tegen ploegen met een veel bredere kern. Bij Club, Racing Genk en Standard zie je hun vormcurve de laatste weken stijgen. Zij gaan resoluut voor plaats twee, wie weet zelfs voor de titel. We zullen dus nog kloppen krijgen en allicht eens hard tegen het canvas belanden.”

“Aan ons om dan weer recht te staan, maar die veerkracht hebben we. Zie maar hoe we ons herpakten na de 0-5-pandoering in de beker tegen Genk.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier