Coosemans: ‘Ooit wil ik als nummer één terug naar Club Brugge’

© BELGA
Peter t'Kint
Peter t'Kint Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Colin Coosemans kwam na een moeilijke start bij Waasland-Beveren toch weer boven water en bewerkstelligde met zijn nieuwe ploeg het behoud in eerste klasse. Een moment om nog eens terug te blikken.

Colin Coosemans kwam na een moeilijke start bij Waasland-Beveren toch weer boven water en bewerkstelligde met zijn nieuwe ploeg het behoud in eerste klasse. Een moment om nog eens terug te blikken. Colin Coosemans in Sport/Voetbalmagazine: “In Brugge was het niet meer zo leuk, vandaar de keuze om een jaar voor Waasland-Beveren te spelen. Op papier oogde het mooi, daar kon het weer in stijgende lijn gaan. Maar vervolgens moest ik hier ook de eerste twaalf wedstrijden op de bank toekijken. Daar had ik, achteraf gezien, meer moeite mee dan met de periode in Brugge.”

“Op een gegeven moment heb ik gepraat met Bas Sibum, die zag dat ik daar niet tevreden mee was en dat het begon te wegen, ook op mijn niveau op training. Hij zei: ‘Ik zie de ontgoocheling, maar je kunt beter, je moet die wegwerken en verder gaan.’ Na een wedstrijd of zes, zeven heb ik de knop omgedraaid, ben ik gaan werken en op een gegeven moment kon Dirk Geeraerd niet anders dan mij een kans geven.”

Tijdens de onderhandelingen was hem nochtans verteld dat hij zou spelen. “Inderdaad. Ik kreeg het gevoel dat ik naar daar zou gaan als eerste doelman, dat ze op mij rekenden om hen te helpen om in eerste klasse te blijven. Maar toen de competitie bezig was en ik met Dirk Geeraerd praatte, had ik een heel ander gevoel bij wat hij vertelde dan vóór ik tekende. Een misverstand…”, vertelt Coosemans nu met een kwinkslag.

“Ik heb bij mezelf gezegd: Colin, je moet beslissen op het einde van het seizoen, niet ergens middenin. Achteraf bekeken kan ik met volle overtuiging zeggen dat mijn keuze juist was. We hebben mooie momenten gehad, toch een paar stunts gedaan. Op KV Mechelen gaan winnen, op Beerschot.”

En wat brengt de toekomst? Club is nog altijd eigenaar van de jonge doelman, maar het verleden toonde al dat wie weggaat bij Club, niet meer terugkeert. “Als je het statistisch bekijkt… Ik kan er weinig opnoemen”, erkent Coosemans. “Bij Anderlecht heb je er iets meer: Proto, Kanu, Jakovenko. Maar zegt dat iets over de toekomst? Ik zeg: neen. Het is niet omdat iets gisteren zo was en vandaag ook, dat het in de toekomst niet anders kan zijn. De situatie is wat ze is. Ik mag zeggen of wensen wat ik wil, de mensen van Brugge moeten de keuze maken. Ik wil graag terug naar Club Brugge. Ooit. Als nummer één. Dat is mijn ambitie.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier