Coronabesmettingen bij Mouscron: match tegen OH Leuven uitgesteld

. © Belga

De competitiewedstrijd van zaterdag tussen Oud-Heverlee Leuven en RE Mouscron op de twaalfde speeldag van de Jupiler Pro League wordt uitgesteld.

Dit gebeurde op aanvraag van de Henegouwers, die door het coronavirus geteisterd worden. Dat meldt de Pro League vrijdag.

Clubs kunnen conform het coronaprotocol van de Pro League uitstel van een wedstrijd vragen vanaf zeven coronabesmettingen binnen de A-kern. Het verzoek van de rode lantaarn werd door de vele positieve gevallen ingewilligd.

Een week geleden maakte RE Mouscron bekend dat er 21 spelers positief hadden getest op het coronavirus. Het clubbestuur besliste vervolgens om de voltallige spelersgroep en staf in quarantaine te plaatsen.

De nieuwe datum van de wedstrijd wordt later gecommuniceerd. De voorbije twee speeldagen werden de wedstrijden van Excel Moeskroen – tegen Cercle Brugge en STVV – ook al uitgesteld.

Rode lantaarn Mouscron speelde voor het laatst op 18 oktober (0-2 nederlaag tegen Eupen). Intussen stelde de club een nieuwe coach aan, de Portugees Jorge Simao volgde op 20 oktober de Fransman Fernando Da Cruz op.