Cossey: ‘Bij Lokeren liever vertrokken in andere sfeer’

T2 Rudi Cossey koos voor een avontuur bij AA Gent. © BELGA
Pierre Danvoye
Pierre Danvoye Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Rudi Cossey, de nieuwe T2 van AA Gent, blikt in Sport/Voetbalmagazine alvast vooruit naar de Supercup tegen Club Brugge en het debuut in de Champions League.

Cossey trok na twintig jaar trouwe dienst de deur van Daknam achter zich dicht en koos voor een avontuur bij rivaal AA Gent. Iets wat hem bij Sporting Lokeren niet in dank werd afgenomen.

“Ik kan begrijpen dat Roger Lambrecht teleurgesteld is, maar zijn reactie begrijp ik dan weer niet. Ik snap niet dat hij mijn keuze niet aanvaardt, en het doet me vooral pijn dat ik geen enkel bedankje gekregen heb terwijl ik al die jaren alles gegeven heb voor Lokeren. Eerst als speler en later als trainer heb ik altijd het maximum gedaan”, reageert Cossey in Sport/Voetbalmagazine. “Dat AA Gent een rivaal uit de regio is, speelt uiteraard een rol, maar ik was toch liever vertrokken in een andere sfeer. Ondertussen hebben we geen contact meer gehad. Misschien zetten we ons nog wel eens aan tafel, maar voorlopig is het allemaal te vers.”

Vijand Club Brugge

Bij kersvers kampioen AA Gent wacht de assistent-trainer van Hein Vanhaezebrouck wel een mooie uitdaging. Te beginnen met de Supercup op 16 juli tegen aartsrivaal Club Brugge. Cossey waarschuwt: “Ik voel hier dat de euforie alleen nog groter was door het feit dat de belangrijkste rivaal geklopt werd in de laatste rechte lijn naar de titel. Daar moet je van genieten, maar we mogen het respect voor Club Brugge niet verliezen. Anderlecht, Club en Standard hebben al meerdere titels, AA Gent heeft er nog maar één. Dus: het is verboden om te lachen met de vijand. Dat kunnen we misschien doen over vijf jaar als we nog vijf keer kampioen geworden zijn.”

Champions League

Tot slot blikt de ex-Lokerenaar ook al even vooruit naar de Champions League. Wat mag de Belgische voetbalfan daarin verwachten van de Buffalo’s? “We moeten realistisch blijven. Aangezien we geen reekshoofd zijn, gaan we zware tegenstanders loten. Realistisch, maar tegelijkertijd ook ambitieus. Niemand gaf Lokeren een kans tegen Hull City, en toch hebben we hen uitgeschakeld. Niemand dacht dat Lokeren 10 op 18 zou halen in de Europa League, en we hebben het toch geflikt. Niemand dacht dat Lokeren de beker van België zou winnen, en we hebben het twee keer gedaan. Niemand zag Gent kampioen worden, en ze hebben het voor elkaar gekregen… De ploeg zal in geen enkele match favoriet zijn, maar we gaan proberen hier en daar toch een paar puntjes te sprokkelen”, aldus Cossey.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier