Coucke Brusselt

Marc Coucke en Luc Devroe © Belga Image

In afwachting van een geschikte locatie voor een nieuw stadion liet Anderlecht de huidige thuishaven opknappen, terwijl op het veld de ploeg stilaan vorm krijgt.

Zaterdag ontdekten de paars-witte fans en volgers ter gelegenheid van de galawedstrijd tegen het Franse Stade Rennais een stadion dat mooi opgeknapt en gerestyled oogt. Vooral de eretribune werd grondig aangepakt. Die bestaat nu nog enkel uit vipseats, die verhuurd worden aan 4500 euro per stuk voor één seizoen. Daardoor schoof de perstribune, die zich voorheen naast de eretribune bevond, een verdieping hoger.

Op het veld liet vooral de nieuwe doelman een goeie indruk. De Fransman Thomas Didillon toonde zich een goed meevoetballende keeper die tot twee keer toe met een gerichte uittrap Pieter Gerkens diep stuurde.

Ognjen Vranjes, rechts uitgespeeld in een driemansdefensie, liet zich in defensief opzicht opmerken, al ging hij wel erg scherp door in de duels.

Op het middenveld toonde Evgen Makarenko zich een stevige balafpakker, die ook een goeie pass kan geven.

Ook Laandry Dimata, ex-Oostende en vorig seizoen bij Wolfsburg, maakte een goal en gaf Gerkens een assist. Alleen miste hij, net als Trebel na de rust, een penalty, waardoor de Brusselse club maar niet verlost raakt van haar strafschoppencomplex.

Stadion

Ondanks de recente verfraaiingen aan het Constant Vanden Stockstadion blijft Anderlechteigenaar Marc Coucke op zoek naar een locatie waar een nieuwe voetbaltempel voor paars-wit zou kunnen opgetrokken worden.

De gemeente Anderlecht bood hem met het oog daarop een site aan op het grondgebied van Anderlecht-Industrie, maar dat lukt waarschijnlijk niet.

Sporting heeft tien hectare nodig om een nieuw complex op te trekken, terwijl het aangeboden gebied maar zes hectare omvat. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier