Coucke kondigt aanpassingen aan Anderlecht-stadion aan

Marc Coucke © Belga Image

RSC Anderlecht zal ‘op heel korte termijn’ kleine aanpassingswerken uitvoeren aan het Constant Vanden Stockstadion, kondigt voorzitter Marc Coucke aan. ‘We willen een aantal zaken verbeteren voor het comfort van de supporters’.

‘Op heel korte termijn zal de club een aantal zaken aanpakken,’ zei Coucke op Radio 1. ‘Het gaat dan vooral om horecavoorzieningen, het sanitair, faciliteiten voor de fanclubs en dergelijke meer. Op die manier kopen we onszelf een beetje tijd om het stadiondossier grondig te bestuderen’, aldus Coucke. De voorzitter van RSC Anderlecht werd gevraagd naar de stadionplannen van paars-wit.

Coucke laat in een reportage van Pano, die woensdag wordt uitgezonden, een ballonnetje op voor drie opties: een nieuw stadion in Neerpede, een nieuw stadion elders in Brussel of een uitbreiding van het Constant Vanden Stockstadion. ‘Die laatste optie zal het makkelijkst en het goedkoopst zijn’, aldus Coucke.

Volgens Anderlechts burgemeester Eric Tomas (PS) is een voetbaltempel in Neerpede uitgesloten, maar Coucke wil die piste niet meteen afschrijven. ‘We hoeven daarover geen oordeel te vellen. Ik geef mezelf een paar jaar de tijd om het stadiondossier grondig te bestuderen. Het lijkt me in elk geval geen optie dat we binnen tien jaar nog in een stadion voor 20.000 supporters spelen.’