Coulibaly keert terug naar AA Gent

© Belga

Wat al een tijdje in de lucht hing, wordt eerstdaags officieel aangekondigd: Elimane Coulibaly voetbalt straks weer voor zijn ex-club.

Dat hijzelf graag naar AA Gent wou terugkeren, ontkende hij de voorbije dagen niet. En AA Gent sloot zijn terugkeer evenmin uit. Bovendien is er in het Ottenstadion met Bob Peeters, de opvolger van Trond Sollied, momenteel een hoofdtrainer actief die hem heel erg waardeert. Peeters werkte al met Elimane Coulibaly in de tijd dat hij onder Michel Preud’homme spitsentrainer was bij de Buffalo ‘s. En eind vorig seizoen, toen hij nog Cercle trainde, wilde hij hem naar het Jan Breydelstadion halen. In een interview in Sport/Voetbalmagazine van eind september sprak Coulibaly zich overigens ontzettend lovend uit over Peeters.Contract

De weg voor een terugkeer lag open, alleen moest er nog een contractueel akkoord bereikt worden natuurlijk. Eind vorig seizoen werd dat niet bereikt. Coulibaly was toen eind contract bij AA Gent, de club bood hem toen een nieuw contract aan, maar hij vond dat van te weinig respect getuigen en tekende voor Beerschot.

Intussen is de positie van AA Gent veranderd. De club staat momenteel slechts elfde in de Jupiler Pro League, maar vijf punten boven de degradatieplaatsen. Niet alleen Bob Peeters is ervan overtuigd dat Coulibaly de ploeg diensten kan bewijzen.

Vrijdag werd Coulibaly in het Ottenstadion gesignaleerd en twee uur later verliet hij het secretariaat in de opperbeste stemming. Uit goeie bron vernemen we dat er een akkoord is bereikt.

Ontslag

Elimane Coulibaly (32) voetbalde al voor AA Gent van de zomer van 2009 tot die van 2012. Hij was toen transfervrij overgekomen van KV Kortrijk. Eind mei van dit jaar tekende hij een contract voor drie seizoenen bij Beerschot. Maar daar werd hij op 23 oktober na een conflict met Hernan Losada om dringende reden ontslagen.

Geschil

De speler betwistte evenwel ten stelligste de feiten die hem ten laste werden gelegd. Namelijk dat hij Losada fysiek bedreigd zou hebben. Daar waren ook geen getuigen noch andere bewijzen van.

Regeling

Deze week handelden Coulibaly en Beerschot hun geschil af via een financiële regeling en een perscommuniqué. Daarin verklaarde de club dat beide partijen betreuren dat de samenwerking beëindigd werd via een ontslag om dwingende redenen en dat Beerschot Coulibaly bedankt voor de betoonde inzet en beroepsernst.

Na dat akkoord was de Senegalese spits met Belgisch paspoort een vrije speler en kon hij uitkijken naar een nieuwe werkgever. Dat wordt dus AA Gent.

Christian Vandenabeele

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier