Coulibaly: ‘Lang geleden dat ik me nog zo welkom heb gevoeld’

© BELGA
Christian Vandenabeele
Christian Vandenabeele Freelancejournalist

Sport/Voetbalmagazine sprak met Elimane Coulibaly, die na mislukte passages bij Gent en Beerschot weer voetbalgeluk vindt in Kortrijk.

Met KV Kortrijk draait Coulibaly voorlopig mee in de top zes, onder meer dankzij knappe zeges tegen Club Brugge en Anderlecht. Het is voor de Senegalese spits een comeback nadat zowel Beerschot als AA Gent hem hadden afgeschreven. “Nu ging weer alles bergaf, was ik bij Beerschot en bij Gent de pineut en was ik zelfs ‘flop’ in Sport/Voetbalmagazine”, vertelt Coulibaly met een knipoog.

“Niemand rekende blijkbaar nog op mij, sommigen dachten al dat het voorbij was voor mij en dan begin je je af te vragen: wat heb ik Onze-Lieve-Heer misdaan, verdien ik na al de opofferingen die ik deed niet beter dan zo te eindigen?! Maar dan is daar plots een trainer die zegt: ‘Ik heb jou nodig, ik wil met jou werken, want jij hebt iets dat veel spelers niet hebben.’ Op de eerste training corrigeerde Hein Vanhaezebrouck mij al.”

Die trainer paste zelfs zijn spelsysteem aan om Coulibaly complementair te maken met een vergelijkbaar type als Ivan Santini. Ondertussen groeide het onuitgegeven duo al uit tot een koningskoppel.

“Vanaf het eerste contact opende Ivan zich voor mij en toonde hij mij dat ik welkom was. Dat is fantastisch, van een speler van wie velen misschien dachten dat wij de grootste concurrenten van elkaar zouden zijn.”

“De kleedkamer is klein, daar zie je alles en voel je meteen of je geaccepteerd wordt of niet. Ik moet zeggen: het is lang geleden dat ik dat gevoel nog eens gehad heb, dat ik aankom en dat iederéén blij is dat je er bent. Dat je weet dat er op jou gerekend wordt en dat jij op hen kunt rekenen.”

“Dat is heerlijk, dat gevoel dat je welkom bent. Bij Beerschot en bij Gent was dat niet het geval. Daar maakte ik het zelfs mee dat er spelers waren die mij de bal niet gaven omdat ze redeneerden: als hij goed speelt, zal hij in de ploeg komen en zal diegene die nu op zijn plaats staat op mijn plaats terechtkomen, dus moeten we vermijden dat hij goed speelt. Maar oké, al dat slechte op sportief vlak bracht veel goeds mee op familiaal vlak (in juli werd Coulibaly vader van een tweeling, nvdr).”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier