Crisis op Antwerp: Wim De Decker neemt opnieuw over als T1

Wim De Decker © Belga Image

Wim De Decker leidt vanaf vandaag de trainingen bij Royal Antwerp FC en staat morgen in het competitieduel tegen Oud-Heverlee Leuven in 1B ook aan het roer als T1 van de Great Old. De kans is bovendien reëel dat dat hij het seizoen zal uitdoen als T1.

Dat bevestigt de club met stamnummer 1 op zijn website.

‘Wim is vroegtijdig teruggekeerd van zijn opdracht in China en zal vandaag de training leiden. Wim zal vrijdag ook de wedstrijd tegen OH Leuven op zich nemen als T1. De kans is bovendien reëel dat dat hij het seizoen zal uitdoen als T1. Dit wordt nog samen met hem beslist. Meer nieuws volgt later’, klinkt het.

Als De Decker – eerder al een tijdje trainer ad interim bij Antwerp – toezegt, volgt hij trainers Sadio Demba en Jeffrey Rentmeister op. Eerder deze week nam RAFC afscheid van hen en ook van John Bico. Die werd op 15 oktober aangesteld als sportief manager bij Antwerp. De Kameroener veroverde vorig seizoen met White Star Brussel de titel in de Proximus League. Maar omdat de club geen licentie kreeg bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) mocht White Star niet promoveren. Bico kreeg David Gevaert, de coach die Antwerp vorig seizoen net niet naar promotie kon leiden, naast zich. Gevaert hield het een dag na de aanstelling van Sadio Demba en Jeffrey Rentmeister als extra coaches echter zelf al voor bekeken. Sport/Voetbalmagazine zet in zijn editie van 17 november de incidenten met Bico als sportief manager op een rijtje.

Antwerp staat in de Proximus League na vijftien speeldagen op de derde plaats. Afgelopen weekend kwamen de troepen van Bico niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen rode lantaarn Cercle Brugge. De ambitieuze Antwerpenaren misliepen eerder al de eerste periodetitel. Die ging naar Roeselare. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier