Cyriac: ‘Hoop van harte dat Ezekiel slaagt bij Anderlecht’

Cyriac Gohi Bi Zoro beseft dat hij bij Anderlecht weinig indruk maakte. © BELGAIMAGE

Cyriac Gohi Bi Zoro trok de deur van Anderlecht achter zich dicht en tekende bij KV Oostende. In Sport/Voetbalmagazine blikt de Ivoriaanse spits terug op zijn (mislukte) Brusselse passage.

In drie seizoenen bij Anderlecht kwam Cyriac (eigenlijk zijn voornaam, zo meldt hij in Sport/Voetbalmagazine) aan amper acht competitiedoelpunten. “Mijn statistieken ogen pover, dat wil ik gerust toegeven. Het eerste seizoen stond ik geblesseerd aan de kant, maar de voorbije twee jaar was ik wél fit om te spelen. Tegen beter weten in bereidde ik elke wedstrijd voor alsof ik zou starten”, vertelt de 24-jarige spits.

“Ik vind het vooral jammer dat de supporters nooit de echte Cyriac aan het werk hebben gezien. Ik heb na het ontslag van John van den Brom een opflakkering gehad in de play-offs en ik heb toen de titel mee helpen veroveren. Maar voor het overige heb ik weinig bijgedragen aan de geschiedenis van de club.”

De komst van Idrissa Sylla tijdens de winterstop betekende het begin van het einde voor Cyriac bij de paars-wit. “Toen dacht ik: het is over en uit voor mij. Je moet geen universitair diploma hebben om te begrijpen dat je zachtjes naar de uitgang wordt gedreven. Sommige ploegmaats begrepen het al helemaal niet. Ze zagen dat ik soms de beste was op training maar toch geen kans kreeg. Ik vermoed dat er een paar jongens wisten waarom ik zelden in de basis stond, maar het mij niet durfden te zeggen.”

Ezekiel

Anderlecht liet de Ivoriaan naar KV Oostende gaan, maar haalt nu met Imoh Ezekiel wel eenzelfde type voetballer. “We hebben haast een identiek profiel”, erkent Cyriac. “De club zal zijn redenen hebben, maar ik begrijp het niet. Misschien vinden ze Ezekiel meer een killer dan ik. Of hij past beter in het systeem dat de trainer wil spelen. Voor zijn vertrek naar Al-Arabi had ik een goed contact met hem. Ik hoop dus van harte dat hij slaagt bij Anderlecht.”

KV Oostende

Ondertussen traint hij al een tijdje mee bij zijn nieuwe club KV Oostende. Wat verwacht hij van zijn eerste seizoen bij het weireldploegsje van Marc Coucke?

Cyriac: “Als we tot in de puntjes uitvoeren wat Yves Vanderhaeghe van ons vraagt, zullen we veel ploegen pijn doen. De ervaring die we hebben – denk maar aan Akpala en Rozehnal – zou wel eens de doorslag kunnen geven tussen een stek in het linkerrijtje of een anoniem seizoen in de tweede helft van het klassement.”

(Alain Eliasy)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier