Cyriac: ‘Ik ben niet minder goed dan Batshuayi’

Gohi Bi Cyriac: terug van weggeweest. © BELGA
Pierre Danvoye
Pierre Danvoye Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Gohi Bi Cyriac staat er weer en hij is ambitieus. Wie had gedacht dat de Ivoriaanse spits van Anderlecht nooit meer op niveau zou komen, moet die mening herzien.

Toen hij afgelopen weekend een kwartier voor tijd vervangen werd tegen Club Brugge, applaudisseerde het publiek en scandeerde de spionkop zijn naam.

Brussels Airlines

En dat terwijl er nog niet zo lang geleden uitgekeken werd voor een uitleenbeurt.

Mircea Rednic had hem graag bij AA Gent gewild, Cyriac deed hem denken aan de twee speerpunten die hij vorig jaar bij Standard had gelanceerd: Michy Batshuayi en Imoh Ezekiel.

“Het ware perfect geweest voor het snelle verticale spel dat ik in mijn hoofd heb”, bevestigde de Roemeen. En Dimitri Mbuyu won informatie in voor Bergen. Ja, Cyriac die in Henegouwen speelde, het had zomaar gekund…

In december leek her er immers op dat Van den Brom zijn elftal gevonden had en Cyriac maakte daar nooit deel van uit. Net op dat moment reeg paars-wit de overwinningen aaneen.

Zelfs toen was Cyriac er nog altijd van overtuigd dat hij er goed aan had gedaan om Standard te verlaten (“Wil je als speler het hoogste in België, dan moet je naar Anderlecht.”) maar dacht hij ook wel dat het beter zou zijn om ergens anders frisse lucht op te snuiven.

Hij liet optekenen: “Ik weet niet wat ik precies moet doen. Misschien ga ik beter werken bij Brussels Airlines? Het is lastig om niet in de plannen van de trainer te passen, want ik train goed en ik heb het gevoel weer naar mijn beste vorm toe te groeien. Ik zou gewoon graag hebben dat ik dat eens mocht tonen.”

Batshuayi

Gohi Bi Cyriac toonde ondertussen dat hij het wachten waard is geweest. “Een doelpunt zou me definitief kunnen lanceren”, zegt hij verder.

En zijn ambitie is duidelijk: “Michy Batshuayi is een heel goeie spits, maar ik denk dat ik met mijn kwaliteiten niet minder goed ben. Ik maak me geen zorgen, ik weet dat ik opnieuw het niveau van bij Standard kan halen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier