Daniel Van Buyten zet punt achter carrière (video)

Daniel Van Buyten © BELGAIMAGE

Daniel Van Buyten stopt met voetballen. De centrale verdediger had een voorstel van Anderlecht op zak, maar legt dat naast zich neer.

Daniel Van Buyten (36) zet met onmiddellijke ingang een punt achter zijn carrière. Dat melden verschillende media.

Van Buyten was een vrije speler nadat zijn contract bij Bayern München deze zomer afliep. De centrale verdediger had een voorstel van kampioen Anderlecht op zak, maar legt dat naast zich neer en hangt zijn schoenen aan de haak. In een reactie aan Belga kan Anderlechtmanager Herman Van Holsbeeck het nieuws nog niet bevestigen. “Het is aan Daniel om zijn beslissing bekend te maken en dat moeten wij dan respecteren. Ik verwacht vandaag nog een seintje van hem. Daarna zullen ook wij communiceren”, zegt Van Holsbeeck.

‘Big Dan’, die veel indruk maakte op het voorbije WK in Brazilië, wil naar verluidt meer tijd vrijmaken voor zijn familie. Zo draagt zijn vader Francis nog steeds de gevolgen van een beroerte enkele jaren geleden.

Daniel Van Buyten begon zijn profcarrière in 1998 bij Charleroi. Daarna speelde hij voor achtereenvolgens Standard (99-01), Marseille (01-04), Manchester City (04), Hamburg (04-06) en Bayern München (06-14).Met de Duitse recordkampioen won hij onder meer vier landstitels en de Champions League (’13).

De rijzige verdediger (1,97m) droeg 84 keer het shirt van de nationale ploeg. Daarin scoorde hij tien doelpunten. De verloren WK-kwartfinale tegen Argentinië begin juli is zijn laatste wedstrijd geworden. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier