Darije Kalezic reageert op ontslag bij Zulte Waregem

© Belga

In de Nederlandse krant de Gelderlander reageerde Darije Kalezic voor het eerst op zijn ontslag bij SV Zulte Waregem.

“Ik kreeg een Fiat in plaats van een Ferrari”

“Er zijn veel dingen verkeerd gegaan”

“Beloftes niet nagekomen”

“Decuyper heeft geen ervaring in voetbal, en dan wordt het moeilijk”

In de Nederlandse krant de Gelderlander reageerde Darije Kalezic voor het eerst op zijn ontslag bij SV Zulte Waregem. Eind november had de Bosnische Zwitser in het Algemeen Dagblad al het beleid van gedelegeerd bestuurder Patrick Decuyper op de korrel genomen en dat deed hij nu opnieuw.

„Ze hebben me een Ferrari beloofd, maar een Fiat gegeven”, constateerde Kalezic verbitterd in de Gelderlander. „Iedereen in Waregem weet hoe het gegaan is. Er zijn het afgelopen half jaar heel veel dingen verkeerd gegaan. Er was me beloofd dat ik de vrije hand in het technisch beleid zou krijgen, maar dat bleek niet zo. En de selectie was totaal niet in balans. De club heeft in de zomer drie miljoen euro geïnvesteerd in nieuwe spelers. Dat zijn talenten, maar die zijn ook onervaren. Ik had dragende krachten nodig, zoals bij De Graafschap. Maar ik heb ze niet gekregen. Vier, vijf nieuwe spelers heb ik aangedragen, maar er is er geen een gekomen.”

“Als je geen ervaring hebt in de voetballerij, dan wordt het moeilijk”, zegt Kalezic over het beleid van Patrick Decuyper. „In de voetballerij werkt het nu eenmaal heel anders dan in het bedrijfsleven.”

Kalezic wilde naar eigen zeggen twee, drie versterkingen die voor meer leiderschap en scorend vermogen moesten zorgen. “Ik had verder gewild, maar dan op mijn manier. Zij hebben een ander traject bewandeld”, aldus de Bosniër, die bij Zulte Waregem nog een contract tot juni 2014 had. “Er moet nog onderhandeld worden, maar dat regelt mijn zaakwaarnemer (Rodger Linse, nvdr) Ik ga nu op vakantie. Of ik mijn ontslag erg vind? Nou, ik twijfel geen moment aan mezelf. Ik denk dat ik nog altijd grote stappen kan maken.” (RW/JC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier