Dauwen: ‘Vandenbergh wilde dolgraag terugkeren’

© IMAGEGLOBE

Kevin Vandenbergh maakte de overstap van KV Mechelen naar Westerlo.

“Aangezien Kevin de laatste weken niet meer werd opgenomen in de wedstrijdkern van KV Mechelen en wij met een scorend probleem zaten, leek hij ons een mooie opportuniteit”, aldus trainer Frank Dauwen.

Gemotiveerd

In het seizoen 1990/91 speelde Frank Dauwen nog aan de zijde van vader Erwin Vandenbergh (“Ik speelde zelden samen met zo’n uitzonderlijk talent”), vanaf vorige week werd de oud-middenvelder bij de tweedeklasser herenigd met zoon Kevin (29), met wie de gewezen Rode Duivel nog samenspeelde tussen 2000 en 2002.

“Hij moet onze nieuwe aanvalsleider worden, want Kevin is gewoon een spits die gemakkelijk scoort. Tijdens een gesprek liet hij me alleszins een super gemotiveerde indruk, hij wilde dolgraag naar ons terugkeren”, weet Dauwen.

Twaalf goalsDauwen gelooft in de slaagkansen van Vandenbergh bij tweedeklasser Westerlo. In normale omstandigheden ga ik ervan uit dat hij altijd goed is voor tien tot twaalf goals per seizoen. Kevin bezit nu eenmaal de gave om op de juiste plaats te staan, hij is slim genoeg om zich aan te passen aan het gevechtsvoetbal van tweede nationale. Bovendien bewees Kevin bij Eupen dat hij, in bijzonder moeilijke omstandigheden, mentaal en fysiek kan standhouden.”

Dauwen beseft dat je Vandenbergh niet alleen voorin mag posteren, hetgeen hem vorig seizoen overkwam bij YR KV Mechelen. “In een 4-4-2-veldbezetting moet hij het best renderen. Met Owusu beschikken we over een grote en struise targetman, die als bliksemafleider kan fungeren. Kevin moet daarrond, in een zwervende rol, kunnen profiteren. Dat is toch alleszins de bedoeling.” (FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier