Dauwen volgt Ceulemans op bij Westerlo

© Belga

Westerlo wil zo snel mogelijk terug naar eerste klasse en heeft een nieuwe trainer om die ambitie waar te maken: Frank Dauwen. Barry Hulshoff wordt zijn assistent.

Eind vorige week, net na de degradatie, kondigde Jan Ceulemans aan dat hij geen hoofdtrainer blijft bij KVC Westerlo. Na het weekend vertelde ook Danny Vlayen dat hij de club, na achttien jaar dienst, verlaat. Maar Westerlo zit niet stil en bouwt aan een nieuwe technische staf: Frank Dauwen wordt de nieuwe hoofdtrainer.

“Ik heb er lang over nagedacht, de pro’s en contra’s afgewogen”, zegt Dauwen in een eerste reactie aan de Gazet van Antwerpen. “Het was altijd mijn ambitie om hoofdtrainer te worden en ik heb het gevoel dat ik er klaar voor ben.”

“Ik had het geluk om vier jaar aan de zijde van Ceulemans te kunnen werken. Ik deed enorm veel ervaring op, ook uit de videoanalyses “, voegt hij daar nog aan toe.

Dauwen krijgt Barry Hulshoff naast zich als assistent-trainer. Hulshoff was tot voor kort de jeugdverantwoordelijke van de Kempense club.

Carrière

Frank Dauwen voetbalde zelf overigens lange tijd op het hoogste niveau. Hij speelde voor SK Lierse, KAA Gent en beëindigde zijn profcarrière bij KVC Westerlo. Daarna werd hij er meteen assistent-trainer. Dauwen speelde ook vijf keer voor de Rode Duivels.

De eerste job als hoofdtrainer wordt alvast geen cadeau voor Dauwen. Westel wil meteen terug naar de hoogste klasse, maar houdt nog amper spelers over. Het grootste deel van de kern is transfervrij door de degradatie. Sterkhouders zoals Steven de Petter en Evariste Ngolok staan dan weer in de belangstelling van verschillende eersteklassers. Afwachten dus of Dauwen een volledig nieuw elftal kan bouwen dat ’t Kuipke opnieuw kan laten swingen. (BP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier