Davy De fauw verklaart succes van Zulte Waregem

© BELGA

Zulte Waregem blijft verbazen en staat nog steeds mee bovenin het klassement. Aanvoerder Davy De fauw geeft de verklaring.

“Sinds de winterstop vorig seizoen vormen Sammy Bossut, Karel D’Haene, Steve Colpaert en ikzelf een vast kwartet in de verdediging”, geeft De fauw als een mogelijke reden voor de defensieve sterkte van Zulte Waregem. “Van ons vieren miste alleen Steve in deze campagne twee matchen. Wij zijn uitstekend op elkaar ingespeeld en hebben maar een half woord nodig om elkaar te verstaan – in het Nederlands bovendien, dat helpt ook. Op de linkerflank is ook Bryan Verboom helemaal ontbolsterd, met zijn duelkracht en actieradius, rust aan de bal en een uitstekende voorzet.”

“Voor ons hebben we een uitstekende buffer met Jonathan Delaplace en Junior Malanda, die goed druk zetten. Al doen we dat eigenlijk met de héle ploeg, zo hoog mogelijk. Niet dat we per se de bal willen onderscheppen. Je kunt de tegenstander ook laten passen zonder dat hij gevaarlijk kan zijn.”

“We hebben ook geleerd om niet te naïef te spelen,” gaat de rechtsachter verder in Sport/Voetbalmagazine, “maar om heel goed aan te voelen wanneer we alles op slot moeten gooien, zoals na de 0-1 tegen AA Gent. Misschien is dat niet zo aantrekkelijk, maar zo pak je wel punten. Al weigeren we voorlopig straffe uitspraken te doen over play-off 1.”

Talent Hinestroza

Met Bryan Verboom (uitgeleend door Anderlecht) breekt er bij Zulte Waregem een jonge Belgische linksachter door, maar ook Malanda maakt indruk op De fauw. “Op zijn achttiende en op een sleutelpositie”, zegt De fauw. “Hij en Delaplace doen het zo goed dat een talent als Hernán Hinostroza voorlopig op de bank blijft, al heeft hij een paar weken verloren met een blessure. Ondertussen blijven Thorgan Hazard, Alex Trajkovski en Jens Naessens keihard werken, ook al spelen ze niet altijd. Ik praat veel met hen, maar ook met andere spelers. De sfeer in groep is cruciaal, daar waak ik elke dag over.” (JC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier