De 10 beste spelers van de 17e speeldag in de Jupiler Pro League

Jelle Vossen © BELGA

Welke spelers kleurden de zeventiende speeldag in de Jupiler Pro League? Onze top tien.

1.Jelle Vossen (Club Brugge) : invallen en meteen eigenhandig de 1-0 achterstand ombuigen naar een 1-2 voorsprong. De inbreng van de Limburger was cruciaal in de zege van Club.

2.Gertjan De Mets (KV Kortrijk) : droeg bij afwezigheid van de geschorste Pavlovic de aanvoerdersband en speelde ook als een echte aanvoerder: zeer solide. Maakte optimaal gebruik van de man-meer-situatie centraal op het middenveld.

3. Yohan Croizet (OH Leuven) : onhoudbaar tussen de lijnen, veroorzaakte regelmatig paniek in de Anderlechtverdediging Bekroonde zijn wedstrijd met een koelbloedige goal en een fraaie assist.

4.Matías Suárez (Anderlecht) : scoorde uit het niets en bracht Anderlecht zo opnieuw in de match. Zijn versnellingen, dribbels en ideeën herinnerden even aan de oude Suárez.

5.Hans Vanaken (Club Brugge) : aanvankelijk nog een lastige eerste helft – vooral omdat zijn ploegmaats te traag speelden – maar nadien, met iets meer bewegingsruimte, uitmuntend in de passing en ook scorend.

6. Mijat Maric (Lokeren) : Charleroi is sterk op flanken en voorzetten, maar de Kroatische Zwitser had achterin alles onder controle.

7.Fernando Canesin (KV Oostende) : zowat de enige met snedige acties bij de kustploeg, geen toeval dat het late doelpunt langs zijn kant werd voorbereid.

8. Filip Markovic (Moeskroen-Péruwelz) /Gras: gaf zijn ploeg vertrouwen in de eerste helft met een eerste trap op doel, op de lijn gered door Cuevas.

9. Mathieu Dossevi (Standard) : normaal de man van de beslissende laatste pass, maar op Zulte Waregem goed voor de beslissende goal.

10. Thanasis Papazoglou (KV Kortrijk) : lijkt er na een moeilijke start wat door te komen: drie goals en een assist in de laatste vijf speeldagen. Kwam tegen Waasland-Beveren goed uit de verf als targetman en kopte onhoudbaar de 2-0 binnen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier