De 10 smaakmakers van de 14e speeldag in de Jupiler Pro League

© Belga

Eigenzinnige top tien van de afgelopen speeldag in de hoogste voetbalklasse.

1. Wilfred Ndidi (KRC Genk) : onvermoeibare breker op het middenveld, die de paslijnen vakkundig afsneed en met been of voet telkens in de weg lag van een Bruggeling.

2. Jean-Thierry Lazare (Eupen): terwijl Garcia in zijn rug voor de controle zorgde, bracht Lazare met zijn dribbels en vista voor vuur in de wedstrijd. Schotelde Sylla de gelijkmaker voor en scoorde zelf met een magistrale solo.

3. Yannick Thoelen/Gras(AA Gent): reageerde alert op de schaarse pogingen van Waasland-Beveren. Keepte autoritair en soepel. Straalt op die manier veel meer vertrouwen uit dan concurrent Rinne.

4.Mamadou Sylla (Eupen) : was in de eerste helft soms wat onbeholpen, maar maakte dat na rust ruimschoots goed met twee doelpunten. Eentje als koelbloedige killer met een overhoeks schot, de andere met een afstandsraket die doelman Dutoit geen kans liet.

5.Benoît Poulain (Club Brugge): betere versie van de centrale verdediger die begin januari in Brugge neerstreek. Voetbalt goed uit, trapt zelden een bal weg en heerser in de lucht.

7. Idir Ouali (KV Kortrijk) : snel, vaardig en koelbloedig in de afwerking, het zat allemaal in zijn prestatie tegen Charleroi. Al enkele weken opvallend scherp. Doet als offensieve flankspeler ook zijn verdedigende werk.

8.Antonio Milic(KV Oostende): vormde samen met Rozehnal een onverzettelijk verdedigersduo tegen Anderlecht. Won zowat alle duels.

9.Mijat Maric (Lokeren): na een blessureperiode stilaan weer op zijn aloude, degelijke niveau. Goed positiespel en leidersfiguur in de verdediging.

10. Lasse Nielsen (AA Gent): is duidelijk over zijn mindere periode heen. Sterk in de duels en met overzicht voetballend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier