De 13 ‘namen’ van Antwerp FC

Antwerp FC haalde stevig uit op de transfermarkt. Op de foto herkent u onder andere nieuwkomers Dufer en Biset. © BELGAIMAGE

4500 toeschouwers bij de eerste training en dik 9000 bij een oefenpot tegen KV Mechelen. De fans van The Great Old dansen omdat nieuwe sterke man Patrick Decuyper stevig uithaalt op de transfermarkt.

1) Congolees international Nicaise Kudimbana (28) is een doelman die vorig seizoen in de A-kern van Anderlecht zat. Hij kwam in het Astridpark geen minuut in actie. Zijn contract liep er af. Hij speelde nog maar enkele matchen op het hoogste niveau, bij KV Oostende en Cercle Brugge.

2) Doelman Kevin Debaty (26) vond Antwerp bij reeksgenoot Patro Eisden. Hij zat in de A-kern van Eupen toen die club in 2010 op het hoogste niveau speelde, maar kwam er niet van de bank.

3) Maxime Biset (29) is een centrale verdediger die ook op het middenveld kan spelen. Hem haalde Antwerp bij KV Mechelen, waar hij nog een jaar contract had maar wat op een zijspoor was beland.

4) Centrale verdediger Steve Colpaert (28) plukte Antwerp weg bij Zulte Waregem, waar hij nog een jaar onder contract lag. Bij die club leerde Colpaert Patrick Decuyper kennen, de nieuwe sterke man op de Bosuil (hij was aan de Gaverbeek een tijd CEO). In Waregem kruiste Colpaert ook David Gevaert, de nieuwe trainer van Antwerp, die werkte aan de Gaverbeek als assistent en later als hoofd rekrutering.

5) Rechtsachter Dimitri Daeseleire (25) laat STVV achter zich, waar zijn overeenkomst afliep. Daeseleire kent de Bosuil, hij speelde er in 2013 al eens, toen op uitleenbasis. In het begin van zijn profcarrière deed hij ervaring in de eerste klasse op bij KRC Genk.

6) Pietro Perdichizzi (23) is een (centrale) verdediger. Antwerp haalde hem bij reeksgenoot Roeselare. Perdichizzi speelde in het begin van zijn profcarrière op het hoogste niveau zo’n vijftien matchen mee bij Charleroi, kwam vervolgens bij Club Brugge niet aan spelen toe en werd in 2012 uitgeleend aan Zulte Waregem, toen Decuyper er CEO was. Ook aan de Gaverbeek speelde hij amper.

7) Aanvallende middenvelder Joeri Dequevy (27) is een jeugdproduct van Anderlecht. Net als Daeseleire speelde hij vorig seizoen bij STVV, waar hij nog één jaar contract had. Dequevy deed eersteklasse-ervaring op bij Roeselare en Lierse.

8) Gregory Dufer (33), die vier caps verzamelde bij de Rode Duivels, is een polyvalente middenvelder die geregeld zijn goaltje meepikt. Vorig seizoen was hij aan de slag bij tweedeklasser Seraing. Hij speelde op het hoogste niveau bij Charleroi, bij Caen in Frankrijk, bij Club Brugge, Lokeren, Standard, Tubeke en STVV.

9) Middenvelder Mehdi Tarfi (22) vond Antwerp in het Astridpark. Tarfi is, net als Dequevy, een jeugdproduct van Anderlecht, waar hij niet kon doorbreken. In 2013 leende paars-wit hem uit aan Zulte Waregem, toen Decuyper er CEO was. Tarfi speelde er 27 minuten mee.

10) Middenvelder Djaïd Kasri (28) kreeg zijn vorming bij FC Nantes. Van daar trok hij naar Real Zaragoza, waar hij niet doorbrak. Vervolgens belandde hij via tussenstops in Algerije en Frankrijk bij de tweedeklassers Eupen en Virton.

11) Spits Nico Binst (23) ging Antwerp halen bij derdeklasser Hamme, waar hij nog één jaar onder contract lag. Vorig seizoen kroonde Binst zich in de derde klasse A tot topschutter met negentien treffers. In zijn tienerjaren droeg hij het shirt van Club Brugge en Lokeren, maar daar haalde hij de eerste ploeg niet.

12) Irfan Hadzic (22) is een aanvaller die vorig seizoen bij het Slovaakse Zlaté Moravce speelde. Hij voetbalde in 2011/12 een tijd bij de beloften van Zulte Waregem. Uit die periode kennen Decuyper en Gevaert hem nog. Bij de eerste ploeg kwam Hadzic niet aan spelen toe.

13) KV Mechelen leent aanvaller Jason Adesanya (22) één seizoen uit, net als vorig jaar, toen aan Lommel. Hij speelde met Lierse op het hoogste niveau.

Lees de hele reportage over het ‘nieuwe’ Royal Antwerp FC in Sport/Voetbalmagazine van 15 juli.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier