De Boeck: ‘Aan de stemmingmakerij dat dit mijn laatste kans zou zijn, doe ik niet mee’

Glen De Boeck gelooft nog in behoud van Moeskroen. © BELGA
Christian Vandenabeele
Christian Vandenabeele Freelancejournalist

In Het Nieuwsblad noemde Glen De Boeck Moeskroen onlangs de grootste degradatiekandidaat, nu is hij er coach. Hoe rijmt hij dat? Sport/Voetbalmagazine vroeg het hem.

Veel huurspelers en een resterend programma dat zeer zwaar oogde, die redenen haalde Glen De Boeck aan om Moeskroen als grootste degradatiekandidaat te tippen. Maar misschien bedoelde hij eigenlijk: alleen als ze mij als coach nemen, maken ze nog kans om zich te redden?

“Ik ben blij dat je mij die vraag stelt, want ik heb helemaal niet gezegd dat Moeskroen zal degraderen”, antwoordt De Boeck in Sport/Voetbalmagazine. “Normaal lees ik mijn interviews voor publicatie altijd na, maar daar was toen de tijd niet voor en dan zie je wat er gebeurt.”

“Op dat moment sprak ik als analist en was er nog geen sprake van dat ik bij Moeskroen aan de slag zou gaan als trainer. Als je analist bent, kijk je naar de beschikbare feiten en parameters en dan is het logisch dat als je over de ploegen spreekt die in aanmerking komen voor degradatie, je daar Moeskroen bij noemt. Ik zei toen dat ze het nog moeilijk zouden krijgen, door het moeilijke programma en de vele huurspelers, waarna de journalist zelf de conclusie trok en ze in mijn mond legde: “Moeskroen zal zakken.” Op geen enkel moment sprak ik een pronostiek uit over wie uiteindelijk zal degraderen, zoals ik dat in dezelfde analyse ook niet deed voor de titelstrijd. Het is en blijft een moeilijke opdracht, maar ik nam het aanbod aan omdat ik geloof dat het mogelijk is. Anders zou ik het natuurlijk niet doen.”

Laatste kans?

Feit blijft dat de Antwerpenaar in Moeskroen bij een club terecht komt die in handen is van spelersmakelaars en er nog maar zeven wedstrijden resten. Een groot risico in wat al werd voorgesteld als ‘de laatste kans voor Glen De Boeck’…

De ex-coach van Cercle Brugge, GBA en Waasland-Beveren blijft kalm: “Meer dan proberen er het beste uit te halen, kan ik niet doen; en als dat voldoende is om Moeskroen in eerste te houden, zal ik een blij man zijn.”

“Aan de stemmingmakerij dat dit mijn laatste kans zou zijn, doe ik niet mee. Ik weiger negatief te denken. Meer dan mijn stinkende best doen om dit tot een goed einde te brengen, kan ik niet doen. Ik kan ook niet anders dan zeggen dat ik met de mensen van Moeskroen tot nu toe niets anders dan zeer goeie, warme contacten heb gehad.”

“En wat maakt het in principe uit of een club in handen is van makelaars of van een farmaciereus, van een Maleisiër, een Qatarees of whatever? Het zou alleszins onlogisch zijn, mochten mensen die aandelen van een club kopen niet willen dat die club gered wordt.”

Lees het hele interview met Glen De Boeck in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 27 januari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier