De Boeck: ‘Er moeten nog vier of vijf spelers bij’

© BELGA

Voor de tweede zomer op rij is Waasland-Beveren goed op weg om zich tot transferkampioen te kronen. En de koopwoede is nog niet ten einde…

Vorig jaar haalde het negentien spelers binnen, nu staat de voorlopige teller op zestien. Dit jaar viel die grote instroom niet te vermijden, zegt sportief verantwoordelijke Danny De Maesschalck, maar het zal dan ook de laatste keer geweest zijn.

“We beseffen dat we dat niet kunnen blijven doen, maar vorig jaar wilden we ons niet in avonturen storten en hebben we voor korte contracten gekozen. Nu proberen we een basis te leggen voor de toekomst. Wie een blijver wil zijn in eerste klasse, moet genoeg hebben aan drie tot vijf kwalitatieve versterkingen per jaar. Daar willen we naartoe.”

Met Gershon en Bojovic achterin en Maric en Henkens op het middenveld, is de centrale as van de Waaslanders er alleszins op vooruit gegaan.

Groot pijnpunt blijft de aanval, zoals afgelopen zaterdag bij momenten pijnlijk duidelijk werd in de oefenpot tegen KV Kortrijk. Vertrekkers Badash (8 goals) en het AA-Genttrio Lepoint, Remacle en De Smet (samen 11 stuks) waren vorig seizoen goed voor 19 van de 28 goals die Waasland-Beveren maakte, op zich al het laagste aantal in de JPL.

Prijs opdrijven

Zo vertrok coach Glen De Boeck maandag met veel vraagtekens op stage naar het Nederlandse Delden. “Een spelsysteem uitwerken zonder te weten wie voorin gaat spelen, is inderdaad niet gemakkelijk. Ik geef eerlijk toe dat het ik het liever anders had gezien, maar als trainer heb je niet alles zelf in de hand. Er moeten zeker nog vier à vijf spelers bij. Ik verwacht dat het bestuur daar ook voor gaat zorgen.”

Dat is ook de bedoeling, geeft De Maesschalck aan. “De gesprekken lopen om zeker nog een flankaanvaller en een spits binnen te halen.”

Dreigt er in het Wase toch geen kater na het mislopen van grote namen als Berrier, Losada, Nfor en De Smet? De Maesschalck: “Dat hoort er nu eenmaal bij. We kregen soms ook het gevoel dat die spelers ons vooral gebruikten om hun prijs elders op te drijven.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier