De Boeck: ‘Ik ben aangenaam verrast door Veselinovic’

© BELGA
Peter t'Kint
Peter t'Kint Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Achttien nieuwe spelers haalde Waasland-Beveren de voorbije zomer. Coach Glen De Boeck maakt in Sport/Voetbalmagazine een eerste evaluatie van zijn vernieuwde kern.

De eerste weken van de competitie gaf De Boeck vier matchen lang hetzelfde aanvalstrio vertrouwen: van rechts naar links Faycal Lebbihi, Robert Demjan en Ivan Trickovski. “Omdat we op dat moment weinig alternatieven hadden”, legt de trainer uit. Hij constateerde evenwel dat hun rendement te laag lag. Beide buitenspelers hadden het veel te moeilijk om voor de goal te komen of om een actie te maken. Ze zorgden af en toe voor kansen, maar het waren er te weinig.

Dat heeft volgens de trainer met ritme te maken: “Ivan is een schitterende voetballer, maar je zag dat die vorig jaar bij Club Brugge weinig speelde. Faycal kwam uit de Franse vierde klasse, van die jongen kon je niet verwachten dat hij hier ineens het verschil zou maken.”

Veselinovic

Het duurde ook even voor Dalibor Veselinovic zijn ritme vond. Sinds diens overgang naar Anderlecht in 2011 werd al veel met hem geleurd: bij KV Kortrijk ging het goed, bij Beerschot was het een drama en kwam hij zelfs in de B-kern terecht.

De Boeck: “Ik had me vooraf geïnformeerd en heb heel lang getwijfeld. Maar men heeft me overtuigd van zijn kwaliteiten en ik ben aangenaam verrast. De jongen heeft al veel op zijn kop gekregen, het moet voor hem niet altijd gemakkelijk zijn geweest. Maar ik ben blij dat ik met hem kan werken.”

Verademing

Ondertussen schakelde De Boeck van een 4-3-3 over op een 4-4-2. Cruciaal in heel het gebeuren was ook de beschikbaarheid van middenvelder Nicolas Godemèche, een 29-jarige Fransman die is opgeleid bij Marseille. Die dacht vorige zomer dat hij gemakkelijk zou meedraaien in de Belgische eerste klasse, maar verslikte zich fysiek, raakte geblesseerd en was pas eind september volledig fit.

Een verademing, noemt De Boeck de Fransman: “Het is als coach altijd leuk om spelers op het veld te hebben die meedenken. Die je maar één keer iets moet uitleggen. Jongens die ook aansturen. Je kunt wel honderd keer met iemand over voetbal praten, maar als hij het niet kan omzetten in de praktijk, heb je een probleem. Godemèche kan dat wel, je ziet dat die op een hoger niveau heeft gevoetbald. Die zit nu nog maar aan 70 procent en bij ons heeft hij al overschot.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier