De Boeck: ‘Ik ben teleurgesteld in Stijn De Smet’

© BELGA
Peter t'Kint
Peter t'Kint Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Bij de eerste training van het nieuwe seizoen zagen de fans van Waasland-Beveren liefst dertien nieuwkomers. Daar blijft het niet bij, signaleert trainer Glen De Boeck.

“Er is heel veel volk vertrokken. Ik ben tevreden met wat er is gekomen, maar er moet nog wat bij. Straks ga ik misschien vijftien nieuwe spelers hebben”, stelt De Boeck.

Waasland-Beveren zocht naar vrije spelers en polste bij grote clubs om te zien of daar iemand beschikbaar was. De Boeck: “Net die markt beweegt voorlopig amper. Ik ben teleurgesteld in Stijn De Smet, die zijn woord tegenover mij en de club brak en niet wilde wachten tot Waasland-Beveren en AA Gent een akkoord bereikten.”

“Hangende is het dossier van Jonas Ivens, die nog een jaar onder contract ligt bij Groningen. Dat contract kunnen we niet overnemen. Ook nog niet in orde is het dossier-Badash. Die kan meer. Wil hij dat ook? Dat ga ik nu proberen uit te vissen voor 30 juni, wanneer zijn contract afloopt.”

Met Badash, Gershon en Mbah heeft de Israëlische makelaar Dudu Dahan wel wat volk op de Freethiel. Komen er nog? De Boeck: “Wij praten met meer makelaars, het is niet zo dat we ons bij één man bevoorraden. Het zou niet goed zijn als in je kern veel spelers dezelfde vertegenwoordiger hebben.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier