‘De Boeck kan spelers beter maken, dat moet een troef worden’

© BELGA
Peter t'Kint
Peter t'Kint Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Na Robin Henkens haalt Waasland-Beveren ook Christian Santos in als offensieve versterking voor volgend seizoen.

Waasland-Beveren stelde vorige week zijn tweede aanwinst voor volgend seizoen voor. Christian Santos is een 25-jarige aanvallende middenvelder die de voorbije twee seizoenen 25 keer scoorde voor Eupen. Manager Dirk Poppe in Sport/Voetbalmagazine: “Het is iemand die we nog kenden uit onze tijd in tweede klasse. Ons scorend vermogen moet omhoog. Niks tegen de middenvelders die er nu zijn, maar we zijn wat doelpunten betreft dit seizoen te afhankelijk geweest van één à twee spelers. Wij scoorden van alle ploegen in eerste klasse het minste, daar moeten we lessen uit trekken.”

Ander transferbeleid

Beide nieuwkomers zijn versterkingen in de breedte. Op de ‘nieuwe’ sterkhouders is het nog even wachten, zegt Poppe die deze week praat met AA Gent over het definitief aanwerven van Stijn De Smet en Jordan Remacle. Hij ziet ook vader Coosemans, die de belangen van zijn zoon behartigt. Colin wordt momenteel geleend van Club Brugge. Gepoogd wordt nu om dat in een definitief contract te gieten.

Maar gezien de problemen die de club heeft om opties op geleende spelers om te zetten naar vaste contracten (ook de dossiers van Ivens en Badash zitten voorlopig vast), wil men in de komende transferperiode het geweer van schouder veranderen. Poppe: “Spelers lenen is voor een stuk werken voor andere clubs. Afgelopen seizoen konden we niet anders, we zijn daar ook goed mee gevaren, maar we willen toch stilaan meer voor onszelf werken. Glen De Boeck kan spelers beter maken, dat moet een troef worden.” Daarom gaan elk weekend diverse mensen op stap, om spelers te scouten. Poppe: “Vlamingen, Belgen, Europeanen: dat is in principe de prioriteit.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier