‘De bouw van het Arteveldestadion zit op schema’

© BELGA

AA Gent maakt zich sterk vanaf juli 2013 in nieuwe onderkomen te kunnen spelen. ‘Iedereen zal zich vip voelen.’

Terwijl de werken aan de toegangswegen richting het nieuwe onderkomen van AA Gent, op de kruising van de E40 en de E17 tussen Zwijnaarde en Gentbrugge, goed opschieten, lijkt het erop dat de werken aan de arena zelf trager verlopen dan voorzien.

Nog goed zeven tot acht maanden hebben de Buffalo’s om de verhuis van het Ottenstadion naar het Arteveldestadion (met een capaciteit van 20.000 fans) mogelijk te maken.

“Op voetbalvlak stellen zich daar alleszins weinig tot geen problemen”, weerlegt commercieel manager Patrick Lips. “Als alles normaal verloopt, dan spelen we daar in juli 2013. Vooraf zullen we er ook nog zeker twee testwedstrijden afwerken. Die garantie kreeg ik toch van de aannemer, die me al meermaals geruststelde dat we goed op schema zitten.”

Lips is ondertussen bijna klaar met zijn huiswerk. “We communiceerden inderdaad nog niet vanuit de club over de ticket- en abonnementprijzen”, stelt hij. “Al een jaar lang krijg ik daarover een pak vragen. Ik kan onze supporters geruststellen: we kiezen straks niet voor een druppelsgewijze campagne, maar zeker voor januari zullen we een afgewerkt product afleveren. We werken daarvoor samen met professionele mensen. Vanaf een bepaalde dag zullen onze fans geterroriseerd worden met onze boodschap.”

De belangstelling bij sponsors is naar verluidt groot, ondanks de crisistijd. “Iedereen wil graag meestappen in ons nieuwe verhaal”, aldus Lips. “Die partners spreken dan over engagementen voor langere termijn. Het stadion leeft geweldig, wij zwengelen constant hun goesting aan.”

Vooral de factoren luxe, comfort en uitstraling spreken blijkbaar aan. “Iedereen zal zich vip voelen”, gaat Lips verder. “Onze versie van de tochtvrije promenade wordt uniek. Over de hele breedte en lengte van het stadion krijgen de mensen een grote variatie aan catering, met veel aandacht voor de gezonde voeding. Wij zullen daarbij gebruikmaken van een betaalkaart, cashless payment, hetgeen ze nu bij Genk uittesten.” (FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier