De Decker blijft als hoofdcoach van Antwerp

Wim De Decker © Belga Image

Antwerp heeft met Wim De Decker definitief een nieuwe hoofdcoach gevonden. De oud-middenvelder werd vorige week al ad interim aangesteld bij de Great Old. Het is al de vierde trainer die de oudste club van het land dit seizoen verslijt.

‘Over verdere aspecten van de samenwerking, zoals de duur en de samenstelling van de staf, wordt deze week in onderling overleg beslist’, luidt het.

De 34-jarige De Decker leidde afgelopen donderdag zijn eerste training bij Antwerp, dat zaterdag 0-0 speelde bij OHL. De Decker vulde het gat op na het vertrek van trainers Sadio Demba en Jeffrey Rentmeister, die net als sportief manager John Bico vorige week werden bedankt door bewezen diensten.

Bico kreeg half oktober David Gevaert, de coach die Antwerp vorig seizoen net niet naar promotie kon leiden, naast zich. Gevaert hield het een dag na de aanstelling van Demba en Rentmeister als extra coaches zelf al voor bekeken. Wim De Decker krijgt nu de taak om het ambitieuze Antwerp eindelijk opnieuw naar de hoogste klasse te loodsen.

De club met stamnummer 1 legt uit waarom de eenmalige Rode Duivel de juiste man op de juiste plaats is. ‘Ten eerste beschikt Wim over een sterke winnaarsmentaliteit, wat we ook weer op het veld willen zien. Daarnaast heeft Wim de intelligentie en rust die een hoofdcoach van Antwerp moet bezitten. Ten derde kent niemand de groep beter dan Wim, zowel op sportief als op menselijk vlak. De Decker kan ook perfect de druk inschatten die op de Bosuil heerst, en staat sterk genoeg in zijn schoenen om ertegen bestand te zijn.’

‘Ten slotte gelooft Wim er sterk in dat onze fans dé sleutelfunctie hebben om Antwerp sportief te doen slagen. Niet alleen de band tussen de spelers moet beter, maar ook de band tussen spelers en fans. De Bosuil moet weer een extra wapen worden voor de Antwerpspelers, maar dat kan alleen als de spelers zelf dichter bij de fans staan.’ Antwerp geeft later deze week meer toelichting op een persmoment. (BELGA/JVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier