‘De inertie van de bond stoort Cercle’

© BELGA

Advocaat Philip Valcke, die Cercle bijstaat en het licentiedossier van Beerschot mocht inkijken, legt uit waarom groen-zwart sinds vorig weekend onder voorbehoud speelt.

In de strijd om het behoud in de eerste klasse heeft Cercle Brugge zowel op als naast het veld stappen gezet om een ticket voor de eindronde met de tweedeklassers te bemachtigen en zo een rechtstreekse degradatie af te wenden. Beide teams tellen nu zes punten, maar de West-Vlamingen hebben een overwinning meer, wat de doorslag geeft als de twee clubs play-off 3 afsluiten met evenveel punten. Er zijn nog maximum twee matchen te gaan.

Cercle speelt die onder voorbehoud, net als de confrontatie van afgelopen weekend. Dat maakte de vereniging vorige week bekend nadat ze het licentiedossier van het financieel noodlijdende Beerschot had mogen inkijken.

Advocaat Philip Valcke in Sport/Voetbalmagazine: “Beerschot kreeg vorig jaar een licentie onder voorwaarden; Patrick Vanoppen (voorzitter van Beerschot, nvdr) stelde dat hij de nodige liquiditeiten zou binnenbrengen in de club zodat dit seizoen zonder probleem zou kunnen worden afgewerkt. Nu wordt vastgesteld dat dat niet gebeurd is.”

“Integendeel, de putten zijn almaar uitgediept, terwijl het bondsreglement in artikel 422 voorziet dat er bij een licentie onder voorwaarden controle wordt uitgeoefend door de licentiemanager. Als de voorwaarden niet vervuld worden, kunnen er sancties volgen: een boete, een transferverbod tot zelfs een intrekking van de licentie. Maar een dergelijke controle is er niet geweest. Die inertie van de bond stoort Cercle. Wij verkochten in het tussenseizoen spelers om onze rekeningen te kunnen betalen en Beerschot kocht spelers bij en betaalt zijn rekeningen niet. Er is niet met gelijke wapens gestreden.”

Cercle heeft daarover een brief gestuurd naar de voetbalbond. Mocht groen-zwart alsnog aan het kortste eind trekken in play-off 3, dan bestaat de kans dat de vereniging stappen zet aangaande dit luik, vandaar het voorbehoud. (KDR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier