De keuze van de redactie

Herman Vermeulen gaat met OHL op bezoek bij de club waar hij zo vaak ad interim fungeerde. © BELGAIMAGE
Jacques Sys
Jacques Sys Jacques Sys is hoofdredacteur Sport/Voetbalmagazine

Jacques Sys, hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine, kijkt dit weekend uit naar de wedstrijd AA Gent – Oud-Heverlee Leuven.

De topper van de 24ste speeldag is het niet, de confrontatie tussen AA Gent en OH Leuven. Wel de clash der universiteitssteden. Met een heel speciaal pigment: bij OHL zit Herman Vermeulen op de bank. Hij sprong bij AA Gent verschillende keren in als interim. Een succes werd dat nooit echt. Net zoals Vermeulen in andere passages als hoofdtrainer niet echt een verpletterende indruk maakte.

Eigenlijk is dat vreemd. Weinig mensen die zo verdiepend en verhelderend over voetbal kunnen praten als Vermeulen. Als je hem bezig hoort, lijkt hij wel een docent in de voetbalkunde. Hij verdiepte zich in allerlei tactische facetten, hij schreef een boek over zonevoetbal, hij is van ’s morgens tot ’s avond met het spelletje bezig. Toch bleek er altijd iets waardoor de vonk niet oversloeg. Is Vermeulen, die als zoon van een Belgische beroepsmilitair in Duitsland in een sfeer van gehoorzaamheid en onderdanigheid opgroeide, te streng? Sloeg de (theoretisch klinkende) boodschap niet aan?

Speciaal wordt de wedstrijd van zaterdagavond voor Herman Vermeulen in ieder geval wel. AA Gent kent hij als zijn broekzak. Tijd voor hem om na de 1-0-zege van vorig weekend tegen Zulte Waregem met een nieuwe stunt uit te pakken, om de wat op drift geslagen Buffalo’s tactisch schaakmat te zetten. En zo in de spotlights te treden. Voor even. Op het einde van het seizoen geeft Vermeulen de job van hoofdtrainer uit handen. Zegt hij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier