De Lijn trakteert Rode Duivelsfans op supportersbus

© Belga

Ook de Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn gaat overstag voor de Belgische Rode Duivelsgekte in de aanloop naar het WK Voetbal in Brazilië.

Ook de Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn gaat overstag voor de Belgische Rode Duivelsgekte in de aanloop naar het WK Voetbal in Brazilië. In samenwerking met de Belgische voetbalbond (KBVB) en Studio Brussel kunnen voetbalfans een rit met de ‘Supportersbus’ winnen.

De Supportersbus is een gelede bus van De Lijn, die bijna helemaal in een rood jasje werd gestoken.

Op de drie dagen dat de Rode Duivels in Brazilië een groepsmatch spelen (17, 22 en 26 juni), zal hij rijden tussen de thuisbasis van 50 winnende fans en het Antwerpse Sportpaleis, waar telkens het evenement ‘Dance with the Devils’ plaatsvindt. Daarbij wordt ook de match van de nationale ploeg op een groot scherm getoond.

‘De Lijn beschouwt het vervoeren van mensen als haar kerntaak, niet alleen naar het werk, maar ook in hun vrije tijd, bijvoorbeeld naar evenementen’, zegt Tom Meeuws, hoofd van De Lijn Antwerpen, vanuit het Antwerpse café Zeezicht, de thuisbasis van supportersclub ‘Allemaal Samen/Tous Ensemble’. ‘Daarom leek het ons een goed idee om mee in het enthousiasme te stappen.’

De ritten kunnen worden gewonnen via een quiz op radiozender Studio Brussel. Een eerste quiz vindt plaats op 13 juni, de tweede een week later.

Volgens KBVB-woordvoerder Brecht Schelstraete is de voetbalbond ‘enthousiast om mee in dit project te stappen’. Hij meldde dat er in ons land momenteel 249 fanclubs bestaan, met in totaal net geen 17.000 leden. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier