De offensieve weelde van KV Kortrijk rendeert niet

Mboyo (rechts) © Belga Image
Christian Vandenabeele
Christian Vandenabeele Freelancejournalist

KV Kortrijk is zo goed als uitgeschakeld in de strijd voor een play-off 1-plaats.

Zondagavond verloor KV Kortrijk de wedstrijd (thuis tegen KAA Gent met 1-2) waarvan het vooraf zei dat het die moest winnen om nog kans te blijven maken op een plaats in play-off 1. Daardoor telt het nu 9 punten minder dan de 6e in het klassement (Gent). Dat het in de resterende 7 wedstrijden (21 punten) 10 punten meer zal pakken dan de Buffalo’s is inderdaad zeer onwaarschijnlijk.

Het had anders gekund, want KVK had tegen Gent meer balbezit, creëerde de beste kansen, ondernam meer doelpogingen en ook de 11-2-hoekschoppenverhouding zegt iets. Maar in de eerste minuut al miste Avenatti scherpte om een voorzet van Ouali binnen te tikken, na de rust trapte hij van dichtbij op de doelman en trof Ouali van op enkele meters de lat. In 23 wedstrijden scoorde KVK 30 keer. Negen ploegen doen beter. Dat is opmerkelijk, want de weelde van ‘de beste kern ooit’ zit in het offensieve compartiment.

Exponent van het gebrek aan rendement is Chevalier. Vorig seizoen werd de Fransman met 21 doelpunten nog vicetopscorer van de competitie, nu scoorde hij nog maar 3 keer. Topaanwinst Ezekiel? Nul goals. De van Bologna gehuurde Uruguayaanse targetspits Avenatti? Drie goals. De intussen alweer vertrokken Kanu? Eén goal. De zopas verhuurde Ajagun? Nul goals. Ouali? Drie goals. Topscorers zijn momenteel flankspeler Mboyo en offensieve middenvelder Stojanovic, doorgaans invaller, met 7 goals. De Boeck schreef dat gebrek aan rendement onder meer toe aan spelers die mentaal niet klaar zijn om met de verhoogde concurrentie om te gaan. Te veel weelde?

Tegen de top 6 haalde KVK tot nu toe 3 op 30. De conclusie is dan ook: in play-off 1 heeft het niets te zoeken. Het hoofddoel daarentegen is wel weer zo goed als zeker bereikt: het behoud. Zo vanzelfsprekend is dat voor een kleine club niet, als je kijkt naar wie er dit seizoen tegen de degradatie moet vechten en wie er al in 1B speelt. Zaterdag kan KVK met de komst van het Lokeren van De Boeck de kroon op het werk zetten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier