De Sart doet denken aan Xabi Alonso en De Bruyne

© IMAGEGLOBE

Standard schoot als een komeet uit de startblokken in de Jupiler Pro League. Opvallende nieuwe naam in de ploeg is die van Julien de Sart, de 18-jarige zoon van de technisch directeur van de club.

Julien de Sart is een puur jeugdproduct van Standard sinds hij op zijn zevende van Borgworm overkwam. In mei tekende hij zijn eerste profcontract, voor drie jaar. De verdedigende middenvelder beschikt over een uitstekende passing en speldoorzicht. Hij vindt oplossingen aan de andere kant van het veld, waardoor kapitein Jelle Van Damme hem al vergeleek met Xabi Alonso van Real.

Na een opgemerkt debuut in de Europese wedstrijd tegen en in Minsk werd hij in competitie van het veld gestuurd tegen Bergen.

Marc Van Geersom kent De Sart van bij de nationale jeugdploegen en geeft zijn analyse in Sport/Voetbalmagazine: “Julien leest het spel goed. Zijn verre bal doet me denken aan die van Kevin De Bruyne die wel veel hoger staat. Verdedigende middenvelder is zijn beste positie, omdat hij veel ballen recupereert. Het was soms een nadeel voor hem dat hij de zoon van Jean-François is, maar hij is wél een leider, hij was de ideale kapitein voor de U19. Dat hij zo opvallend debuteert bij de profs verbaast me niet. Het is een slimme jongen en hij hoorde in zijn jeugdteams altijd bij de beteren.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier