De Sart: ‘Ik ben er om Riga te helpen’

© BELGA

Dankzij winst tegen OHL wist Standard zich afgelopen weekend te verzekeren van een plek in play-off 1. Voor de Rouches viel een zware last van de schouders, erkent sportief directeur Jean-François de Sart.

Jean-François de Sart in Sport/Voetbalmagazine: “Play-off 1 halen was een absolute must. Ons doel is een Europees ticket, we willen volgend seizoen weer op dat toneel aanwezig zijn. Anderlecht is wel favoriet voor de titel, de Brusselaars beschikken over Suárez, Mbokani en Jovanovic, die mannen kicken op de grote affiches.”

De sportief directeur van Standard toont zich, ondanks de smadelijke nederlaag en Europese uitschakeling tegen Hannover 96, toch tevreden over het seizoen tot dusver.

“Standard heeft weinig afspraken gemist. De resultaten waren na Nieuwjaar minder, dat klopt, maar we verdienden het dan ook om vijf of zes punten meer te hebben: twee of drie gelijke spelen die een overwinning hadden moeten zijn en een blunder van de scheidsrechter die ons mogelijk de match tegen Anderlecht heeft gekost.”

Ondertussen circuleren op verscheidene internetfora geruchten als zou er onenigheid bestaan tussen hem en trainer José Riga. De Sart ontkent resoluut: “Dat slaat nergens op. Je leest zoveel op Facebook… Ik ben er om Riga te helpen. We zitten op hetzelfde schip en het doel is om onze taak tot een goed einde te brengen. Standard heeft het voorbije jaar immers grondige veranderingen ondergaan.” (PB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier