De schoenengrap tussen Bossut en De Vlieger

Jonas Creteur
Jonas Creteur Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Sport/Voetbalmagazine bracht Sammy Bossut, doelman bij Zulte Waregem, en voetbalanalist Geert De Vlieger, zijn mentor destijds, bij elkaar voor een gesprek. Ook de running gag met de gekleurde schoenen kwam ter sprake…

Als Geert De Vlieger voor Sporting Telenet een match van Zulte Waregem becommentarieert, let hij altijd op één detail: de kleur van de schoenen van Sammy Bossut. “Ik was op dat vlak een keeper van de oude stempel”, zegt De Vlieger. “Altijd zwarte schoenen, zelfs in de laatste jaren van mijn carrière. Ik poetste ze bovendien nog zelf op, tot grote verwondering van onder meer Kevin Vandenbergh, indertijd een collega-Rode Duivel: ‘Wat ben jij aan het doen?’ (lacht) Ik had nochtans een contract met Nike dat me de laatste nieuwe modellen met flashy kleurtjes opzond, maar bij Zulte Waregem gaf ik die altijd door aan Sammy. Hij had dezelfde maat en was daar wel voor te vinden.”

“Je moet een beetje meegaan met je tijd, hé”, lacht Bossut. “Toch heeft Geert altijd benadrukt dat ik zwarte schoenen moest dragen. Nog steeds trouwens. Als hij me tijdens de opwarming ziet, wijst hij steevast naar mijn witte schoenen en schudt hij eens met het hoofd. En dan steek ik mijn duim op. (lacht) Maar soms draag ik, als afwisseling, ook zwarte en dan toon ik ze ook altijd. Het is onze running gag.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier