De Smet: ‘Kritiek op Sollied is onterecht’

© BELGA

Onder Bob Peeters komt Stijn De Smet weer aan voetballen toe bij AA Gent. Toch weigert de creatieve middenvelder met de vinger te wijzen naar zijn vorige trainer, Trond Sollied.

Van Stijn De Smet moest Trond Sollied absoluut niet weg als trainer van AA Gent, zo vertelt hij in een interview met Sport/Voetbalmagazine. “Ik verwijt hem niks. Sollied blijft een toptrainer die al veel bereikte en een pak prijzen haalde. Alleen hadden we nu niet de groep om zijn manier van werken op te pikken, bestond er te weinig zelfdiscipline.”

Zo werd er zelden in de ochtend getraind. Dat wordt nu als één van de redenen aangehaald voor de gebrekkige conditie van de Gentse A-kern. De Smet is het daar niet mee eens: “Ik veronderstel dat het gebeurde in functie van de recuperatie, maar het was ook niet zo dat we altijd in de namiddag trainden. Iedereen wil nu precies zijn methode afkraken. Absoluut onterecht.”

“Via de hartslagmeters kan je perfect aantonen dat de spelers die alle trainingen meemaakten fysiek wel op punt stonden. Onder Trond kwam ik niet verder dan drie korte invalbeurten. Dan was het moeilijk om iets te tonen, maar ik bleef altijd achter Sollied staan.”

Inlooptijd

Vorige dinsdag, na een looptocht van meer dan tien kilometer, merkte een ploegmaat van De Smet nochtans op dat de vakantie duidelijk voorbij is. De Smet: “Dat vakantiegevoel had ik toch nooit. Bij Sollied waren de trainingen ook pittig en intensief, maar hij ging gewoon uit van zelfdiscipline. Daar liep het mis. Sommigen vonden het te weinig, terwijl ik van mening ben dat, je als de oefeningen correct uitvoerde, je wel degelijk hard genoeg trainde.”

“Maar er wordt nu wel helemaal anders gewerkt. Het aantal sessies werd alleszins gevoelig opgevoerd. Op dinsdag en woensdag trainen we nu soms tweemaal.”

De ambitie van het Gentbestuur blijft een plaats bij de eerste zes. Is dat haalbaar met dit spelersmateriaal? “Het potentieel is er, maar je mag misschien niet te veel druk leggen”, vindt De Smet. “In theorie behoort AA Gent altijd tot de beste vijf teams van België. Alleen mag je geen wonderen verwachten op korte termijn en moet je rekening houden met een zekere inlooptijd.” (FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier