De Sutter: ‘Ik voel me nu veel fitter’

© IMAGEGLOBE
Jonas Creteur
Jonas Creteur Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Anderlecht werkt sinds vorige zomer samen met het Energy Lab van Paul Van Den Bosch (coach van Sven Nys). Tom De Sutter is een van de spelers die daar veel voordeel uithaalt, zo vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine.

Tom De Sutter is een van de Anderlechtspelers die Energy Lab sinds 2012 individueel begeleidt.

“Op eigen verzoek”, zegt de spits. “Ik voelde begin vorig seizoen – en dat bleek ook uit de eerste testen – dat ik fysiek nog een pak progressie kon maken. Omdat ik pendelde tussen de basiself en de bank was het moeilijk om met alleen groepstrainingen een conditionele scherpte op te bouwen.”

“Zo brokkelde mijn basisuithouding langzaam af, ook omdat John van den Brom meestal heel scherp en op weerstand traint, niet zozeer op inhoud.”

“Vorig seizoen heb ik dat via wekelijks overleg met Paul Van Den Bosch beter kunnen opvangen met individuele oefenschema’s. In het begin vooral om mijn basis te verbreden, daarna specifiek gericht op mijn taak als spits, met bijvoorbeeld explosieve sprinttrainingen in het bos.”

“Het wierp zijn vruchten af: mijn basisconditie verbeterde met twintig procent en mijn vetpercentage daalde van 12,2 naar 9,5. Ik voel me nu veel fitter. Vroeger zat ik er na zeventig minuten al een beetje door, terwijl ik vorig seizoen probleemloos de volledige match volmaakte en in het slot fysiek én mentaal veel scherper voor doel was.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier