De toegenomen wisselmogelijkheden van Charleroi

Ali Gholizadeh, nieuwe Iraniër voor Charleroi © Belga Image

Coach Felice Mazzu beschikte nog nooit over zo’n homogeen samengestelde spelerskern.

‘Ik zou niet graag in de plaats zijn van de trainer’, zo vatte aanvoerder Javi Martos in amper enkele woorden perfect samen hoe groot de concurrentiestrijd momenteel is bij de Carolo’s, die afgelopen zaterdag verrassend onderuit gingen tegen een stug Antwerp.

De zwak bezette posities werden door Mehdi Bayat opgevuld, waardoor de uit blessure terugkerende Nurio straks moet opboksen tegen Steeven Willems voor een basisplaats. En de Spaanse routinier komt, in plaats van Gjoko Zajkov, op rechts in balans met de Franse kolos uit de Engelse competitie Dorian Dervite.

Zelfs het clubicoon op Mambourg, Jérémy Perbet, moest zich dit weekend aanvankelijk verzoenen met een plaats op de invallersbank. ‘Op dit moment beschikt de trainer over 15, 16 of zelfs 17 titularisspelers in deze groep’, verklaart de goaltjesdief.

En de kans is groot dat spoedig de wisselmogelijkheden nog zullen toenemen. Want door een discushernia is titularisdoelman Nicolas Penneteau buiten strijd, waarbij de kritiek op het niveau van zijn directe vervanger Parfait Mandanda blijft aanzwellen. Onmiddellijk na de competitieopener verdedigde Mehdi Bayat nog sterk zijn Congolese goalie, maar zonder ook uit te sluiten dat er voor het einde van augustus een bijkomende sluitpost zal komen. ‘Die vraag moeten we niet linken aan Parfait, maar eerder zien in functie van het herstel van Nicolas’, reageerde de gedelegeerd bestuurder.

‘Ik blijf ervan overtuigd dat deze kern veel sterker is dan die van vorig seizoen’, ging Bayat trouwens verder. En die redenering kan goed kloppen, als je merkt dat Chris Bédia het haalde van Kaveh Rezaei en Jérémy Perbet diep voorin. De komst van de Iraanse international Ali Gholizadeh naast de stijgende vormcurve van Romain Grange zorgde ervoor dat Mamadou Fall, op amper enkele weken van basisspeler naar negentiende man (dus een tribuneplaats, want in de wedstrijdselectie is slechts plaats voor achttien spelers), fameus aan status inboette.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier