Degryse: ‘Ik hoop dat Eden Hazard echt ontploft’

© BELGA

Marc Degryse heeft een voetbalboek geschreven waarin hij zijn ziel blootlegt en onbevangen zijn gedacht zegt, zoals het op de achterflap staat. Sport/Voetbalmagazine liet hem alvast warm draaien. Een voorsmaakje.

Marc Degryse over…

… zijn (mislukte) passage als sportleider van Club Brugge:

“Het is niet zo dat ik daar voor de rest van mijn even een duw heb gekregen waarvan ik nooit herstel. De lat lag toen zo hoog dat het niet meer realistisch was. Kijk naar wat er toen gepresteerd is en wat er daarna is gekomen. Ik wil niet alle pluimen op mijn hoed steken, maar dat zijn wel de feiten. Uiteindelijk ben ik weggegaan omdat ik geen vertrouwen meer kreeg van de mensen die me mijn kans gegeven hebben.”

… het alcoholgebruik van Trond Sollied:

“Toen ik nog bij Gent speelde, zei ik: dit wordt een trainer in een grote club in een grote competitie. Dat is er niet van gekomen en daar is een reden voor. Ik schrijf die anekdotes niet om hem neer te halen, maar om uit te leggen dat ik begrijp waarom hij het niet heeft kunnen maken bij een Spaanse of Engelse topclub.”

… zijn verwachtingen voor het WK in Brazilië:

“Ik hoop dat Eden Hazard echt ontploft. Hij moet iets meer van zijn broer hebben, Eden straalt die drive van Thorgan iets minder uit. Het gaat te makkelijk voor hem, hij is te goed. Toch haalt hij er op dit moment niet het maximale uit, ook niet bij de Rode Duivels. Het is veel te weinig in beslissende wedstrijden, ook qua goals. Er zit gewoon zo veel meer in. Daar moeten ze hem iedere dag op wijzen. Anders gaat het er niet uitkomen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier