Denier: ‘Kara Mbodj is nu al klaar voor een stap hogerop’

© BELGA

Bij Genk kunnen ze rekenen op een koningskoppel in de verdediging: Kara Mbodj en Kalidou Koulibaly. De Genkse assistenttrainer Pierre Denier voorspelt hen een grote toekomst.

Pierre Denier – die al heel wat straffe verdedigers zag passeren in Genk, gaande van Didier Zokora tot João Carlos- is lovend over de ontwikkeling van het duo Kara-Koulibaly: “Ze hebben uiteraard veel kwaliteiten, maar wat mij het meeste opvalt, is hun onverzettelijkheid. Toen we het als ploeg moeilijk hadden, hebben zij ons de afgelopen weken een paar keer echt rechtgehouden. Denk maar aan Kiev.”

“Als duo vullen ze elkaar ook goed aan: Kara is de man van het duel, terwijl Koulibaly met zijn snelheid een doorgebroken speler toch nog kan terughalen.”

Goede raad van Simaeys

Qua karakter zitten beide verdedigers iets anders in elkaar, zo blijkt. Denier: “Kara heeft enorm veel zelfvertrouwen, terwijl Koulibaly iets introverter is, op het bedeesde af. Op het vlak van coaching, zijn medemaats sturen, zal hij nog wat moeten groeien. Met Simaeys hebben ze daar een goed model in.”

“Jeroen was eerst ontgoocheld dat hij zijn plek kwijt was, maar hij beseft ook wel dat hij vroeg of laat op het seizoen zijn kans nog zal krijgen. Als Koulibaly al eens een mindere match speelt, is Jeroen de eerste om hem te steunen. Dat tekent de positieve sfeer die er onderling is.”

De volgende stap

“Fysiek vind ik Kara en Koulibaly van hetzelfde niveau als Matoukou destijds,” gaat de assistenttrainer verder, “met het verschil dat hij een pure breker was, terwijl deze jongens ook opbouwend iets bijdragen. En ze zijn nog jong, dus er is zeker nog marge op dat vlak.”

“Als je alles op een rijtje zet, kan je je de vraag stellen of we ze nog lang in Genk gaan kunnen houden. Van Kara durf ik zeggen dat hij nu al klaar is voor de stap, Koulibaly is nog iets jonger en misschien blijft hij beter nog een jaartje of twee bij ons. Maar dat ze er gaan komen, daar twijfel ik al lang niet meer aan.” (JD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier