Denier: ‘Schrijvers zou aan tien wedstrijden moeten komen dit seizoen’

© BELGA

Niet enkel bij Anderlecht staat jong geweld te popelen (Tielemans/Dendoncker), ook Racing Genk verwacht veel van zijn youngsters tijdens het komende seizoen.

Het goudhaantje van de Genkenaars luistert naar de naam Siebe Schrijvers, 17 jaar en aanvaller. Schrijvers is een snelle, tweevoetige spits met een opmerkelijke vista. Hij heeft een uitzonderlijke techniek en vindt steevast een oplossing op het veld. Een werkpunt van het grote talent is zijn duelkracht. De frêle speler zet nog onvoldoende zijn lichaam in de duels. Bij Racing Genk zijn ze zich daarvan bewust en hebben ze een specifiek programma opgesteld om wat body te kweken.

Assistent-trainer Pierre Denier gelooft alvast in de beloftevolle toekomst van Schrijvers: “De trainingen vorig jaar met de A-kern waren een goede leerschool voor Siebe. Op het einde van dit seizoen zou hij toch zeker tien wedstrijden op zijn teller moeten hebben. Zijn gebrek aan duelkracht compenseert hij door goed tussen de linies te lopen. Op die manier maakt hij zich aanspeelbaar zonder dat hij het rechtstreekse duel aangaat.”

“Door zijn inzicht en kwaliteiten staat hij op verschillende posities zijn mannetje. Zo kan je hem op het middenveld en als tweede spits, in steun van een diepe spits, opstellen.” (JaS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier