Depoitre: ‘Ik weet niet waar ik aan het seizoen zal beginnen’

© IMAGEGLOBE

Laurent Depoitre, topschutter van promovendus KV Oostende, weet nog steeds niet aan welke club hij toebehoort: KVO of Zulte Waregem?

In januari maakte Zulte Waregem bekend dat Laurent Depoitre (24), aanvaller van KV Oostende (vorig jaar topschutter met 14 goals), een contract getekend had voor drieënhalf jaar.

In dat akkoord was voorzien dat de man uit Doornik nog tot het einde van het seizoen bij de kustjongens zou blijven en vanaf 2013/14 zou aanpikken bij de troepen van Francky Dury. Niettemin begon Depoitre de voorbereiding vorige week wel degelijk op het strand van Oostende onder het oog van trainer Frederik Vanderbiest.

Aanvankelijk vond Depoitre die constructie een prima oplossing. “Ik kon het seizoen uitdoen met Oostende, de titel pakken en dan bij Zulte Waregem aan de voorbereiding beginnen, wat beter zou zijn om me daar te integreren”, vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine.

Na de titelviering met KVO volgt de ontnuchtering. Depoitre: “Ik las in de pers dat voorzitter Yves Lejaeghere verklaarde dat er van een transfer geen sprake was en dat ik nog altijd van Oostende was. Ik was stomverbaasd en belde meteen naar mijn makelaar. Die zei me dat er inderdaad een probleem was, maar dat alles in orde zou komen.”

“Nu had ik wel snel door dat het allemaal zo eenvoudig niet was. Van twee kanten claimen ze dat ik hen toebehoor, ik zit echt tussen twee stoelen.”

Geen contractverlenging

Twee mannen hebben er een zootje van gemaakt: Yves Lejaeghere en Patrick Decuyper, CEO van Zulte Waregem. De sterke man van het Regenboogstadion wou van Oostende een satellietclub van Zulte Waregem maken. Hij ondertekende een voorakkoord met Lejaeghere om diens aandelen in de kustclub over te kopen en in die transactie zat ook Depoitre.

Jammer voor die laatste gooit de promotie van Oostende roet in het eten: Decuyper kan geen eigenaar zijn van twee clubs in dezelfde afdeling en dus gaat de deal niet door. Pijnlijk voor de Doornikse spits die opeens met twee verschillende contracten zit. “En dat is nog altijd niet in orde, ik weet niet waar ik aan het seizoen zal beginnen. Allicht bij Oostende, omdat ik volgens de bond nog altijd bij die club ben aangesloten.”

“Mentaal is dat zwaar, het is bepaald niet de beste situatie om in eerste klasse te debuteren. Oostende heeft me een nieuw contract aangeboden. Nu wil ik onder betere voorwaarden wel het laatste jaar van mijn overeenkomst uitdoen, maar in een contractverlenging zoals de voorzitter eist, heb ik gezien alles wat er gebeurd is geen zin.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier