Devroe: ‘Net als Vanderbiest is Vanderhaeghe een winnaar, maar hij heeft iets meer stijl’

Yves Vanderhaeghe © BELGA
Christian Vandenabeele
Christian Vandenabeele Freelancejournalist

In Kortrijk hebben ze het vertrek van hun coach Yves Vanderhaeghe naar KV Oostende moeilijk verteerd, maar in Sport/Voetbalmagazine bijt Luc Devroe, sportief directeur bij de kustploeg, van zich af.

Opvallend is dat Patrick Turcq, manager van KV Kortrijk, familie is van Luc Devroe, sportief verantwoordelijke van KV Oostende. Had die overgang van Vanderhaeghe, zo vlak nadat hij zijn contract verlengd had bij Kortrijk, niet netter geregeld kunnen worden? Devroe antwoordt: “Fatsoenlijker? Luister, als je een contract opmaakt waarin er zo ’n clausule staat, dan weet je dat dat kan gebeuren. Dan hoef je daar als club zelfs die andere club niet voor te contacteren. Dat geldt voor iedereen. Als je niet wil dat het gebeurt, moet je die clausule er gewoon niet in zetten.”

“Maar in dit geval is er wel degelijk contact geweest”, gaat Devroe verder. “Er waren bij Kortrijk mensen van op de hoogte. Yves Vanderhaeghe was onze eerste kandidaat om Fred Vanderbiest op te volgen, maar nadat hij bij Kortrijk had bijgetekend, gaf ik hem op. Onze voorzitter deed dat niet. Maar wij zijn het niet die dat naar buiten brachten. Op dat moment was er ook nog niets getekend, wat er daar ook over gezegd wordt: ik kan iedereen bewijzen dat het pas de maandag erna getekend werd. Een andere keuze was er toen ook niet meer.”

Stijl

Daarvoor diende bij de ambitieuze ploeg van voorzitter Marc Coucke wel plaats gemaakt te worden op de trainersbank. Fred Vanderbiest, de man die KVO naar eerste klasse leidde, mocht ondanks de behoorlijke resultaten beschikken.

Wat pleit er in het voordeel van Yves Vanderhaeghe, wilde Sport/Voetbalmagazine nog weten. Devroe: “Net als Vanderbiest is hij een winnaar, maar op een andere manier. Vanderhaeghe heeft iets meer stijl en deed bij KV Kortrijk ook zes jaar ervaring op als assistent van Leekens en Vanhaezebrouck, twee trainers met een totaal andere stijl. Ik denk dat die laatste dit seizoen wel bewees dat hij iets kan.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier