Deze tien spelers kruidden de zesde speeldag van de competitie

Ryota Morioka © BELGAIMAGE
Matthias Stockmans
Matthias Stockmans Redacteur van Sport/Voetbalmagazine en Knack Focus.

Een Japanse sensatie, de chef van het nieuwe Standard en rots in de branding Deschacht: er blonken weer heel wat spelers uit in Eerste klasse A dit weekend. De redactie van Sport/Voetbalmagazine maakte een selectie.

  1. Ryota Morioka (Waasland-Beveren) : met twee goals en een assist kroonde de Japanse spelmaker zich ook nu weer tot de man van de match voor de Waaslanders. Een ware sensatie van deze competitiestart.
  2. Jonathan Bolingi (Mouscron) : matchwinnaar tegen leider Club Brugge met twee doelpunten: een strafschop en een kopbal waarmee hij Mechele en Horvath aftroeft. Aanspeelbaar in de voet en in de lucht. Ook in defensief opzicht verdienstelijk, in de pressing en op stilstaande fasen. Met al vijf doelpunten mee op kop in de topschutterslijst.
  3. Carlinhos (Standard) : de man die Belfodil moet doen vergeten, wat meteen lukte voor eigen publiek. De Braziliaan legde een enorme gretigheid aan de dag, net wat ze op Sclessin zo graag zien.
  4. Kiese Thelin (Waasland-Beveren) : de Anderlechthuurling kruidde zijn debuut voor Waasland-Beveren met drie assists en een goal. Goed voor het vertrouwen heet zoiets.
  5. Olivier Deschacht (Anderlecht) : een assist, een pre-assist, een kopbal dat maar net van de lijn gekeerd werd, sterk in de duels en voetballend met een aandoenlijk enthousiasme. Deze Deschacht is nog lang niet uitgespeeld.
  6. Edin Cocalic (KV Mechelen) : de dominante factor in de defensie van Mechelen, waar alle verdedigers in zijn richting kijken om het werk op te knappen. Stak topschutter Gano in zijn binnenzak.
  7. Paul-José Mpoku (Standard) : duidelijk de chef van dit new-look Standard. En als hij in topvorm verkeert ook de meeste attractieve en gracieuze speler om naar te kijken.
  8. Thomas Kaminski (KV Kortrijk) : stopte een strafschop van Derijck en verder ook nog een aantal gevatte tussenkomsten, waardoor hij zijn ploeg een punt opleverde.
  9. Ari Skulason (Lokeren) : de IJslandse linksback bekroonde een sterke partij op het veld van Anderlecht met een droge knal in de benedenhoek. Moest wat zoeken naar het juiste ritme na een blessure in de voorbereiding, maar groeit onder Peter Maes naar de goede vorm.
  10. Henry Onyekuru (Anderlecht) : tweemaal aan het feest tegen Lokeren, waarmee hij Anderlecht in de wedstrijd hield en uiteindelijk toeliet om te zegevieren. De winger zorgt voor acties en opportunisme voor doel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier