D’Haene: “De fauw overwoog vertrek”

© Belga
Jonas Creteur
Jonas Creteur Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Zulte Waregemverdediger Karel D’Haene heeft op een officiële persmeeting in het Regenboogstadion de onvrede van de spelersgroep over de kapiteinswissel tussen Davy De fauw en Thorgan Hazard bevestigd.

Dat is compleet in tegenstelling met het persbericht dat de club gisterennacht verstuurde over de zogenaamde algemene eensgezindheid bij spelers, trainer en bestuur, en in overeenstemming met het bericht dat vanmorgen op de website van Sport/Voetbalmagazine verscheen.

Volgens D’Haene, die opvallend rechtuit sprak, werd de spelersraad, waarin hij en De Fauw zetelen, inderdaad dinsdag, de dag van de match tegen PSV, op de hoogte gebracht. De verdediger bevestigde dat De fauw enorm aangedaan was en heeft die zelfs een vertrek overwogen. De alom gewaardeerde rechtsback, wiens in juni 2014 aflopend contract opvallend genoeg nog niet verlengd werd, zat zelfs al samen met zijn zaakwaarnemer.

Of de nu ex-kapitein effectief op een vertrek zal aansturen, is allicht nog te vroeg, maar het tekent de enorme ontevredenheid die er bij hem en de hele groep leeft na de vreemde beslissing. Mbaye Leye, die eerst gedreigd had met een boycot tegen KV Kortrijk, kondigde wel al openlijk aan bezig te zijn aan zijn laatste dagen bij Zulte Waregem. Tegen Kortrijk zou hij “voor de Esseveesupporters spelen”.

Francky Dury, die eerst aangekondigd werd op de persbabbel, wenste niet te reageren. Hij is zeer ongelukkig met alle heisa, en dat is niet de eerste keer de laatste weken en maanden, na onder meer het fameuze stamnummerverhaal. Dury verweet CEO Patrick Decuyper toen ongelukkige communicatie en dat is ook nu weer het geval.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier