Doelpuntenrecord voor Zulte Waregem

Hamdi Harbaoui aan het kanon voor Zulte Waregem © Belga Image
Jonas Creteur
Jonas Creteur Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Nooit scoorde Zulte Waregem zo veel als in de voorbije vijf POII- matchen, goed voor 13 op 15 en een eerste plaats in poule A.

Francky Dury heeft het al enkele keren gezegd: in play-off 2 ligt het niveau zo veel lager, omdat tegenstanders vaak fysiek en/of mentaal uitgeblust zijn, of gewoon niet goed genoeg. Niettemin is het opmerkelijk hoe de aanvalsgolven van Essevee OH Leuven (2-2), Waasland-Beveren (1-2) en vooral Mouscron (5-1), Lierse (1-4) en KV Kortrijk (3-0) weggespoeld hebben.

De opvallende cijfers: in 4 van de 5 wedstrijden telde Zulte Waregem meer dan 20 doelpogingen – dat was in de reguliere competitie slechts 2 op 30 keer gelukt. In totaal maakte Essevee 16 doelpunten, waarvan liefst 12 in de voorbije 3 matchen, of een gemiddelde van 3,2 en zelfs 4 goals per partij.

Sinds de fusieclub in 2005 naar eerste klasse promoveerde, heeft het gespreid over 5 en 3 wedstrijden (16 en 12 goals) nooit zo veel gescoord. Mede door het lagere niveau, maar ook de zeer offensieve opstelling waar Dury sinds de tweede POII-speeldag mee uitpakt: geen 4-2-3-1 meer, maar slechts 1 verdedigende middenvelder ( Doumbia of De Sart – beiden bovendien meer een ‘8’ dan een ‘6’), met daarvoor 4 offensieve spelers ( Kaya, De Pauw, Olayinka en Bongonda) in steun van spits Harbaoui. Die profiteerde van zo veel aanvoer met liefst 9 treffers in 5 matchen, waarvan wel 4 op penalty.

Ook Bongonda (3 goals) en De Pauw (2) leven weer helemaal op. En opvallend: tegen KVK hield Essevee voor het eerst in liefst 17 thuismatchen in de competitie nog eens de 0.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier