Doorverkoop Standard ten vroegste in februari 2014

© Belga

Standard-topman Roland Duchâtelet voorziet een procedure van zeven maanden, waarbij het personeel, de sponsors en de supporters betrokken zullen worden om de doorverkoop van de club te realiseren.

De doorverkoop van voetbalclub Standard zal niet voltrokken worden voor februari 2014. Dat maakte de Luikse club op zijn website bekend. Standard-topman Roland Duchâtelet voorziet een procedure van zeven maanden, waarbij het personeel, de sponsors en de supporters betrokken zullen worden.

Duchâtelet maakte het stappenplan bekend voor de doorverkoop. Daarbij wordt de verkoopwaarde van zowel het onroerend- als het voetbalgedeelte bepaald. De prijsvork wordt ten laatste in oktober vrijgegeven.

In de eerste drie maanden zijn verschillende initiatieven gepland om de waarde van de club te bepalen. Zo wordt er tijd vrijgemaakt voor een audit en worden gegevens verzameld in een ‘data room’.

Het consultancybureau, dat in de maand juli door Standard wordt aangesteld, zal de aanbesteding uitschrijven in de loop van de maand oktober. In dit stadium worden zowel het personeel, de sponsors en de supporters betrokken. Er wordt in deze fase duidelijk uitgelegd hoe de transactie zal verlopen.

De potentiële kopers worden in het laatste trimester van 2013 ontvangen. Ze kunnen dan hun bod uitbrengen en eerste gesprekken over een eventuele overname voeren.

Consultancybureau

In het voorjaar van 2014 start men de onderhandelingen met de door het consultancybureau geselecteerde kopers. Ze worden voorgesteld aan een panel bestaande uit personeel, sponsors en supporters, die inspraak krijgen bij de selectie van de beste kandidaat. De definitieve transactie wordt verwacht in februari 2014. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier