Dossier-Mouscron: Pro League stelt zich burgerlijke partij

© Belga Image

De Pro League zal zich burgerlijke partij stellen in het onderzoek naar voetbalclub Mouscron en zal de onderzoeksrechter vragen om inzage te krijgen in het dossier.

Dat laat de Pro League weten na een bijzondere vergadering van de raad van bestuur. De competities gaan gewoon voort zoals gepland.

‘Op basis van de aan ons bevestigde informatie werd de beslissing genomen om tot nader order de verschillende competities van de Pro League te laten afwerken volgens het geplande verloop. De continuïteit van de competities van het huidige seizoen komt dus niet in het gedrang’, laat de Pro League weten in een persbericht. ‘Het spreekt voor zich dat de Pro League de situatie op de voet blijft volgen.’

Onderzoek

Onderzoeksrechter Michel Claise liet beslag leggen op de rekeningen van voetbalclub Royal Excel Mouscron en heeft twee voorlopig bewindvoerders aangesteld voor de club. Het federaal parket voert al enige tijd een onderzoek naar de Henegouwse club, onder meer voor mogelijke valsheid in geschriften, gebruik ervan en oplichting, omdat via buitenlandse maatschappijen gepoogd zou zijn te verbergen dat de voetbalclub onder controle stond van spelersmakelaar Pini Zahavi. Anderzijds wordt Mouscron ervan verdacht door illegale financiering van miljoenen euro’s uit offshorebedrijven gesteund te worden.

De Pro League zal de komende dagen contact zoeken met de voorlopige bestuurders, die door de Henegouwse ondernemingsrechtbank werden aangesteld bij Mouscron. De Pro League zal zich ook burgerlijke partij stellen om inzage te krijgen in het dossier.

Over de toekomst van Moeskroen binnen het Belgische profvoetbal, spuit de Pro League mist. Daarover valt komende zomer wellicht nog een beslissing. ‘Na afloop van de competitie zal de Pro League, met de haar dan bekende elementen, een gefundeerde beslissing nemen over de plaats van Mouscron binnen de Pro League, uiteraard met respect voor de bevoegdheden van de licentiecommissie’, klinkt het