Duchâtelet dreigt met Standard in Frankrijk te gaan spelen

© Belga
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

Standard-voorzitter Roland Duchâtelet dreigt met de Rouches in de Franse Ligue 1 te gaan voetballen als er geen BeNeLiga komt.

Standard-voorzitter Roland Duchâtelet dreigt met de Rouches in de Franse Ligue 1 te gaan voetballen als er geen BeNeLiga komt.

Duchâtelet maakt in een interview met de Sudpress-kranten de balans op van anderhalf jaar voorzitterschap van Standard. De competitiehervorming is nog steeds een van zijn stokpaardjes.

Existentieel probleem

“Er zijn vijf grote Europese competities (Engeland, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië, nvdr.), mogelijk zes als Rusland zo blijft vooruitgaan,” zegt hij. “De overige competities, waaronder de Belgische, zijn gedoemd om te verdwijnen. We hebben een existentieel probleem, dat niet erkennen is gewoon dom”.

Duchâtelet verwijst naar het probleem van de tv-rechten, waarvan het merendeel gaat naar de Premier League, de Primera Division, de Serie A, de Bundesliga en de Ligue 1.

BeNeLiga

De beste Belgische clubs kunnen volgens Duchâtelet gered worden door de BeNeLiga, waarin twaalf Nederlandse en acht Belgische eersteklassers (rekening houdend met het aantal inwoners in beide landen) het tegen elkaar opnemen.

“Michel Verschueren had vele jaren geleden al het idee voor de BeNeLiga. Deze competitie afwijzen zou de slechtst mogelijke actie zijn. Anderlecht, Club Brugge, Ajax en PSV zijn al akkoord”, stelt hij.

Duchâtelet besluit met een serieuze waarschuwing. “Als dit project niet doorgaat, dan zal Standard vragen om in de Franse Ligue 1 te mogen spelen. Dat is reglementair mogelijk, maar de Fransen moeten wel akkoord gaan.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier