Duchâtelet versterkt greep op STVV

© BELGA

STVV heeft een nieuwe sterke man: Bart Lammens, een intimus van Roland Duchâtelet. Benoit Morrenne moest opstappen.

Morrenne slaagde erin om van meet af aan vriend en vijand tegen zich in het harnas te jagen. Hij ontsloeg ondanks eerdere lof de populaire trainer Guido Brepoels, bezondigde zich aan grootspraak door zich met STVV aan Villarreal te spiegelen, en verloor zich naarmate STVV in steeds groter degradatiegevaar verzeild geraakte in waanideeën over een groot complot tegen zijn club. Zijn extreme profileringsdrang en botte stijl stoorden velen. Vandaag (maandag) kreeg hij zijn ontslag. Merkwaardig is dat STVV eerst nog de schijn probeerde op te houden dat Morrenne zelf de handdoek had geworpen.

Morrennes vonnis zou al zijn getekend toen eerder deze maand Bart Lammens toetrad tot de raad van bestuur van STVV. Lammens zou zijn komst toen hebben verbonden aan het vertrek van de voorzitter. De vijftigjarige Truienaar wordt naar verwachting de nieuwe sterke man in de nv die STVV straks moet worden. Hij zal zelf in de club investeren en ook andere geldschieters aanbrengen, en is voortaan verantwoordelijk voor de financiële en juridische zaken op Stayen.

Opvallend zijn z’n banden met Roland Duchâtelet. Lammens is directeur van AGOST, het Autonoom Gemeentebedrijf voor de Ontwikkeling van Sint-Truiden, waarvan Duchâtelet voorzitter is van de raad van bestuur. Eerder was hij actief als politiek coördinator van Vivant, de in 1997 door Duchâtelet opgerichte politieke partij en beweging.

(JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier